Забавачките в Тетевен - затворени за неопределено време

Скандалът за доставката на храни за социални заведения продължава
Обновена: 2 сеп 2014 16:38 | 2 сеп 2014 16:38, Анисия Иванова
2
Забавачките в Тетевен - затворени за неопределено време
Снимка: архив Булфото

Детските градини и ясли в община Тетевен ще бъдат затворени за неопределено време заради липса на фирма доставчик на хранителни продукти, съобщи БНР.

В средата на март тази година кметът Милен Милев и един от заместниците му - Детелин Пърлев, бяха задържани за длъжностни престъпления от ДАНС и отстранени от постовете си, а по-късно освободени от ареста. Според обвинението те провели процедура по Закона за обществените поръчки за доставка на храни за общински заведения, която била спечелена от близка до кмета фирма.

Още по темата

Заради затварянето на детските градини родители на децата, които трябва да останат вкъщи, смятат да организират протест, ако до 15-и септември забавачките не отворят. 

И.д. кмет на община Тетевен Десислав Цветанов обясни, че процедурата за провеждане на обществена поръчка за избор на изпълнител по доставката на храни е открита през юни, но на 7-и август от ДАНС пак са иззели документите на петте фирми, които са кандидатствали.

"Идват 15 души и ми изземват всички оферти, които са подадени по тая поръчка. Казват, че има сигнал", оплака се Цветанов.

Той допълни, че е направил запитване до прокуратурата кога ще бъдат върнати документите, за да се проведе обществената поръчка, защото договорът на досегашния доставчик е изтекъл на 26-и август и той е отказал да го удължи с още 6 месеца.

По думите му следващата процедура е договаряне без обявление.

"Вече са изпратили фирми, които ми предложиха от директорките на детските градини. Тази процедура подлежи на предварителен контрол от Агенцията по обществени поръчки за законосъобразност и ще чакаме те да се произнесат. Ако кажат, че не е законосъобразна, тогава вече нямаме правилен ход", смята изпълняващият длъжността кмет.

Скандалът с доставката на храни засяга не само детските градини и ясли, но и други социални заведения в общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Тетевендетски градини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
въпрос преди 9 години
Каква работа има ДАНС в този казус? В какво виждате застрашена националната сигурност?