Оранжев код за обилни валежи е обявен в 8 области

Максималните температури през деня ще са до 26 градуса
Обновена: 3 сеп 2014 08:18 | 3 сеп 2014 08:01,
10
Оранжев код за обилни валежи е обявен в 8 области
Снимка: Reuters

През деня валежите ще обхванат цялата страна, съобщават от НИМХ. На места ще са придружени от гръмотевици. В тази връзка е обявен оранжев и жълт код за интензивни валежи в цялата страната.

Оранжев код за обилни валежи е обявен в 8 области от страната: Област София, Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Пловдив, Стара Загора . Очакваните количества дъжд за денонощието са 30-60 л/кв.м.

Жълт код е обявен в 20 области в страната:Перник, София – град, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Сливен, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен. Варна. Добрич . Очакваните количества дъжд за денонощието са 15-30 л/кв.м. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток.

По-значителни количества се очакват в Западна и Централна България. Вятърът от изток-североизток ще се усили - ще е умерен, в Дунавската равнина и Източна България временно и силен. Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални ще са от 21° до 26°, в североизточните райони, където ще завали по-късно след обяд – до 28°, в София - около 21°.

Атмосферното налягане през деня слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е значителна. С прекъсвания ще превалява дъжд. По-интензивни и на повече места ще са валежите по южното крайбрежие. Ще духа умерен, временно и силен вятър от изток-североизток. Температурите слабо ще се понижат и максималните ще са 24°-26°, близки до тази на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно и ще вали дъжд. Ще има и гръмотевична дейност. Вятърът ще е умерен, временно и силен от изток-югоизток. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 м ще достигне 16°, на 2000 м около 10°. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
2
 
! Отговори
ne4o преди 9 години
аз пьк вместо грьмотевици слушам пти4ките как си пеят
7
4
 
4
 
! Отговори
не4о преди 9 години
басиииии от стара загора сьм и при нас бяха казали оранджав код....ми то даже и сльнце изпе4е...и на работа не отидохме...беееее мани синоптици били
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До spiram abonamentaДОКАТО ИМА ТАКИРАКАТИ, ЩЕ ИМА БУДАЛИ. Аз не съм на булсати нито на вивакомци с градския доставчик и при най-голямата мълния нета и тв са на 6 освен ако спре тока :D но пак си тръгват веднага услугите де
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хахахахахахахахахха по смешна прогноза като сношната отдавна не бях гледал синоптиците почнаха да лъжът като политиците я елате в Добрич къде ви е дъжда случайно да не сте се объркали жълтия код да е за жега хахахаха смешници къде ви е дъждъ
4
1
 
4
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
до 1 - пропуснал си марсианката
3
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не стига че гръми да ме утепа,ми светка да види де съм са скрил!
2
1
 
9
 
! Отговори
spiram abonamenta преди 9 години
Bulsatcom=kavali....
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А в районите населени с "ястреби",гурбетчийки и до бъмзита Е обявен КАФЯВ КОД -по обясними причини