Ще има слаби превалявания над Западна България

Максималните температури ще са между 24° и 29°
Обновена: 13 сеп 2014 08:59 | 13 сеп 2014 08:58, Камелия Цветанова
0
Ще има слаби превалявания над Западна България
Снимка: Ройтерс, архив

В сутрешните часове на отделни места в низините видимостта ще е намалена. В североизточните райони ще има временни увеличения на облачността. След обяд по-значителна купеста и купесто-дъждовна облачност ще има над западната половина от страната, където на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб от изток. Максимални температури между 24° и 29°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи за дежурният синоптик Георги Цеков, цитиран от „Фокус“.

 Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и през деня ще остане почти без промяна.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността в сутрешните часове, по-значителни над северната част. Вятърът ще е слаб от изток. Максималните температури ще са 25°-26°, температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1 – 2 бала.

Над планините в западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност, на много места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен от южната четвърт. Максимална температура на 1200 метра около 18°, на 2000 метра около 11°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари