13 лева удари букетчето в Пловдив преди 15 септември

Цената може да набъбне и до 50 лева
14 сеп 2014 18:37,
32
13 лева удари букетчето в Пловдив преди 15 септември
Снимка: Dnes.bg

"Купуват цветята, та са късат”. Това твърди пред Dnes.bg Александър, който продава букети на един от пазарите в Пловдив.

Момчето казва, че няма отлив на клиенти, въпреки призива на учители от различни градове учениците да даряват по 10 лева за пострадалите в Мизия, вместо да купуват букети.

„Парите няма да отидат там, всеки път се събират средства, но не отиват там, където трябва”, убедено е младото момче.

Най-обикновените букети в Пловдив струват 13 лева, показа репортерската ни проверка.

Цената набъбва до 50 лева, ако се направи с комбинация от различни цветя. Най-скъпи са орхидеите.

На 15 септември на входа на всяко училище ще бъдат поставени касички на Българския червен кръст, където ще се събират даренията.

В някои учебни заведения касичката ще остане няколко дни.

БЧК ще разпредели дарените пари за бедстващите региони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: пловдивцветя
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
alexander преди 9 години
До Анонимен 18много държа да ти отговоря : *** изгони бабичката , за да може *** да продава и да му занесе пари за пиене.Лично съм виждал как ченгета и някакъв държавен служител искаха един куп документи на един дядо,който продаваше кокичета...... но ако е беше *** сигурно щеше да е дискриминация...
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При тия спекулантски цени - никога.
25
4
 
3
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 9 години
Ами те българете все реват, че нямат пари, ама харчат като луди за глупости, вместо да помогнат на нуждаещи се сънародници. Затва българете се затихте. От собствената си глупост.
24
1
 
17
 
! Отговори
Джо преди 9 години
Отидох до лозето и си набрах цветя за два букета за двете ми деца. Десет лева за букет мога да дам само ако ми опрат пистолет на главата и ме принудят.
23
0
 
9
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
Защо хвърляте вината върху учителите ? Родителите са тези които учат децата на възпитание, уважение и всички ценности.Сега всички ревете че учителите са виновни, ама ако се държи лошо с някое дете веднага ще му потърсите сметка.
22
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха така, нека и 100 да им ги направят, като има овце да купуват/подаряват (На незаслужили психопати)
21
0
 
13
 
! Отговори
Bobi преди 9 години
Прочетъх някаде че в Благоевград учителите апелират парите за цветя да се дадът за наводнените райони на страната. Направете по-добре така а не да се пълнят гушите на тези с цветята за които ден година храни.... И за мен е по-добре да дам 5 лева за тези райони отколкото 15 лева за букет за учителите...Букет от вече умряли цветя които ще изсъхне точно след 5 дни...
20
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 21Ми да, при соца имаше уважение към даскала, защото я си му се изрепчил я са те изхвърлили от училище. Сега даже им се смеят насреща алкохолизираните лекенца и даскалите нищо не могат да направят. Мда, не заслужават тия даскали цветя. Прав си.
19
11
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
А стига с тези букети за учителите! Не ги заслужават вече, не са вече тези учители.Само защото някой го е измислил преди години и до днес трябва да се спазва.Стига с тези глупости, децата да са длъжни да купуват цветя.По-добре да си купят храна, а не да им се натягат на тия даскали!!!
18
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При соца 50 стотинки букета, при демокрацията 13 лева! Пълна идилия! Питам добре ли е драги американски *** у форума?
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КУПУВАЙТЕ ПРАКТИЧНИ САКСИИ - ТОВА ПРИЗОВАВА И НАШАТА КЛАСНА, ТАКА ТЕ ЩЕ ОСТАНАТ В СТАЯТА НА УЧАНИЦИТЕ, ИМА И ЕВТИНИ - ДО 5 ЛЕВА.
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Задавам си въпроса, как ромките успяха да изместят бабите от Софийско? Не ми се вярва да плащат тротоарно право, защото държат в ръце само по няколко "букета" или малка кофичка с такива "букети" и непрекъснато се местят на по 20-30 метра.А бабите седяха или на малки столчета, или на нещо друго и редовно точно те, а не ***, биваха притеснявани от инспектори с въпросите дали са си платили тротоарното право. Дожаляваше ми, като гледах как предлагат редом с цветята и по някой буркан туршия.
15
1
 
17
 
! Отговори
Къде изчезнаха бабит преди 9 години
от софийските села, които допреди 2-3 годинипродаваха спретнати букетчета на половината на цените, които *** искат за по няколко стръка цветчета, стегнати с ластиче и направени без никакъв вкус.Българските селски бабички предлагаха не само красиво направени букети без натруфени панделки и декоративна хартия, но и такива, които навремето са били наричани "китка" - изящни миниатюрни букетчета, каквито някога са закичвали в косите си. Ние днес трябва да караме курсове, за да направим такива!
14
1
 
16
 
! Отговори
Derp преди 9 години
Помня майка ми на 15 септември, когато отиде и откъсна 3 рози от една съседска къща, защото нямахме 13 лева за букет цветя. Даскалката се зарадва най-много на тези цветя.
13
0
 
12
 
! Отговори
До 9 преди 9 години
Никой няма нищо против да изкарат някой лев, но това ще стане, ако предлагат букетите на достъпни цени и успеят да продадат колкото е възможно повече бройки. А при тези цени, бъди сигурен, че немалко от тези букети няма да се продадат, предлагането е по-голямо от търсенето.Трудът на всекиго трябва да се уважава, но те прекаляват. В обикновени, делнични дни в ранната есен, когато не наближава празник, в центъра на София Айшетата предлагат букетчета от по три дребни димитровчета на цена 4-5 лв!
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тодор Колев подари на Невена Коканова роза откъсната от една градинка в "Опасен чар". Тодор Колев ще откъсне пак роза от градинка в Рая за Невена където са и двата сега, но никога няма да купи роза за да демонстрира обичта си, не защото няма пари, а защото обичта не се измерва чрез тях.
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма защо да поставят касички в училищата! Вместо това може спокойно властите да си свършат работата! Да се контролира как се стопанисват язовирите, да се спре поголовната сеч в горите и да се започне масово залесяване. А, за цените на букетите нямам думи! Но не е луд този, който яде баницата - като има будали да купуват!
10
0
 
0
 
! Отговори
до номер 3 преди 9 години
много хубаво си им го казал. споделям мнението ти и напълно го подкрепям.
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
13 Лева за букет ли бе? Вие цветя със златни нишки ли продавате или? Бати алчната кретения баце.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами ако ти го отхапе? :)Хайде, не се обиждайте и не се дразнете един друг.Аз подкрепям идеята местните власти да се погрижат да има и евтини букетчета, защото подаряването на цвете на учителя е традиция, а много хора днес са бедни. Не виждам защо децата им трябва да се притесняват и по този повод или да се взема заем, за да се купи букет и после семейството да отгладува тези пари.Само като пример - в нормалните държави,за соц.слабите деца има талони, за да могат да взимат срещу тях сладолед