Обновиха най-пострадалото от пороите в Добрич училище

Школото посрещна 880 деца в първия учебен ден
Обновена: 15 сеп 2014 12:15 | 15 сеп 2014 12:15, Веселина Йорданова
0
Обновиха най-пострадалото от пороите в Добрич училище
Снимка: БТА

Училището, което най-много пострада при наводнението в Добрич през това лято, посрещна близо 880 деца за първия учебен ден с обновена база.

С общите усилия на институции и спомоществователи над 160 000 лева са вложени в ремонти на кухненския блок и столовата, където ще се хранят 400 ученици, както и в реновираните класни стаи на първокласниците, в специализираните кабинети и други, заяви кметът Детелина Николова на тържеството за първия учебен ден в Хуманитарната гимназия "Св. св. Кирил и Методий".

От училищното настоятелство обявиха дарителска кампания за подпомагане на ученици в гимназията, чиито домове са засегнати при бедствието през юни, предаде БТА.

Близо 18 150 ученици влизат днес в класните стаи на 82 училища в Добричка област. Заради демографската криза децата са с около 300 по-малко от миналата учебна година, по данни на Регионалния инспекторат по образованието.

Първокласниците в региона също намаляват с 36 - до 1771. След вливането на Професионалната гимназия в СОУ "Христо Ботев" в Балчик заради недостиг на ученици по-малко са и учебните заведения в областта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари