Река Осъм в Ловеч почти достигна критичното си ниво

Въпреки обилните валежи в областта няма наводнени райони
0
Река Осъм в Ловеч почти достигна критичното си ниво
Снимка: БТА

Река Осъм в Ловеч е била на 80 см от критичното си ниво през изминалата нощ след падналите обилни валежи в региона, съобщиха от местната хидрометеорологична станция. Нивото на реката е стигнало 270 см, което е над шест пъти повече от измерените стойности вчера. Тази сутрин е започнало да спада и в момента е 240 сантиметра.

Още по темата
Двойно се е повишило нивото на реката и при Троян, където е 135 см, при 63 см вчера. Измерената стойност на река Вит в Тетевен е 196 см, при 122 см вчера.

Най-много дъжд през последното денонощие в Ловешка област е паднал в района на троянското село Борима - 61 литра на кв. метър. В Чифлик и Лесидрен са измерени по 44 литра, в Шипково - 42, в Черни Осъм - 40, в Троян и Априлци - по 33. Под 30 литра на кв. метър е количеството на валежите в Тетевен, Рибарица и Ловеч.

От областната дирекция на МВР в Ловеч съобщиха, че въпреки обилните валежи в областта няма наводнени райони. Екипи на Гражданска защита са отводнявали къща в троянското село Горно Трапе и маза в Троян. Отстранено е и паднало на пътя дърво в село Белиш.

Няма информация за пострадали хора и нанесени щети.

Областният управител Милко Недялков съобщи, че в язовирите има достатъчно свободни обеми и нивата на всички водоеми в региона са под постоянно наблюдение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Ловечрека Осъмдъжд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари