Валежите постепенно ще спрат в цялата страна

Все още има риск от локални, внезапни наводнения
2
Валежите постепенно ще спрат в цялата страна
Снимка: Булфото, архив

Валежите постепенно ще спират, ще са по-слаби и на по-малко места. Ще има и временни разкъсвания на облачността според прогнозата на НИМХ към БАН, съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

Още по темата
Привечер над Югоизточните райони от страната ще се развие мощна купестодъждовна облачност и през нощта там ще има интензивни валежи.

Ще духа слаб, в източните райони от страната до умерен Североизточен вятър.

Максималните температури, в повечето места, ще са между 18° и 23°. В София - около 17°.
 
Днес за Бургаска област е обявен код жълто.

През нощта на 17 срещу 18 септември в южната половина на областта ще има интензивни валежи от дъжд с количества между 20 и 35 л/кв.м. На отделни места е възможно валежите да достигнат и над 35 л/кв.м.
 
През днешния ден в резултат на падналите валежи през последните две денонощия и високата почвена влага нивата на реките Тополовец, Войнишка, Видбол, Арчар, Скомля, Лом, Цибрица, Огоста и притокът й река Скът,  Искър ще са значително повишени.

Очаква се през следващите дни увеличение на водните количества и повишаване нивата на реките във водосбора на Искър, като по-значителните от тях ще бъдат във водосборите на реката над язовир Панчарево - реките Лесновска, Владайска, Батулийска, Искрецка, Малък Искър, Златна Панега и Гостиля.

Значително ще се повиши нивото на основната река в участъка след язовир Панчарево.

Предвид динамичната метеорологична обстановка, както и действието на нарушителите на естествения режим на реките, съществува риск от локални, внезапни наводнения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Ладия бяла преди 9 години
Още ли се кефите на Венеция?
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Валежите постепенно ще спрат в цялата страна но до тогава ще се набълбукаме яко а ес пак ще каже да помогнем бежанците щото ние сме си добре...щом още мърдаме:))))