Миньори от Перник протестират на главен път Е-79

В Бургас търсят съдействие и подкрепа от кмета
Обновена: 19 сеп 2014 13:05 | 19 сеп 2014 13:05, Веселина Йорданова
4
Миньори от Перник протестират на главен път Е-79
Снимка: архив, БулФото

Миньори от най-голямото въгледобивно предприятие в Перник "Мини открит въгледобив" са излезли на протест на главен път Е-79 край с. Драгичево, съобщи председателят на организацията на КНСБ в дружеството Никола Спасов, цитиран от БТА.

Още по темата
Засега пътят не е блокиран.

Проявата е в подкрепа на миньорите от мина "Черно море" и техните искания.

При нас също има забавяне в плащанията заради нередовно издължаване на НЕК към централите, на които доставяме суровина - ТЕЦ "Република" и ТЕЦ "Бобов дол", заяви Спасов.

По думите му на двата ТЕЦ-а се дължат по около 8 млн. лв. Миньорите ще останат на пътя, заяви още Спасов.

Междувременно от КТ "Подкрепа" съобщиха, че ситуацията в мина "Черно море" е много тежка.

Търсим всички възможни варианти за подкрепа. Днес представителите на двата синдиката „Подкрепа“ и КНСБ – Иван Костадинов, Ростислав Радуков, Здравко Тошков и Чавдар Микулашев инициирахме среща с кмета на Бургас Димитър Николов и поискахме съдействие за комуникация с Министерството за изплащане на дължимите заплати. 

Информирахме го, че ситуацията в мината е меко казано притеснителна. Вече не става въпрос за здравето, а за живота на работниците, които са под земята. Сутринта още двама колеги бяха изведени от спасителните екипи, след като им прилоша, посочват от синдиката.

От там допълват, че въпреки това миньорите няма да напуснат блокадата под земята, независимо, че предстоят почивни дни. Дължимите им суми за заплати са близо 600 000 лева.

Кметът е изразил подкрепа за протеста и се е ангажирал да проведе разговори с министъра и да настоява за изпълнение на исканията на миньорите, съобщават от "Подкрепа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: перникпротестминьори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
За кого гласувахте на миналите избори? 15,нали?За вас работата,парите за Бареков и Ковачки.Разсрочваха му задълженията на този бизнесмен към държавата и пак пари за работещите-няма.Бареков ще открива 1 млн.работни места-ще плаща ли и заплата?Миньорите ходиха на откриване на предизборната кампания и се криха,че идват от Бобов дол.Росен Петров се снима с работещите в мина"Черно море",сега къде е?Парите са преведени,защо не са изплатени на работниците и кой лъже?Предизборни манипулации!
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
синдиката Подкрепа и КНСБ нищо не правят да защитът правата на работниците в България. Те са продажници на големите фирми.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Търсете олигарски и оня пелтека - оти не стачкувахте тогава?