Пазарджик вече има модерна жп гара

Проектът струва над 3 млн. лв.
12
Пазарджик вече има модерна жп гара
Откриването на жп гарата в Пазарджик. Снимка: БТА

Транспортният министър Николина Ангелкова откри модернизираната жп гара в Пазарджик. Общата стойност на проекта възлиза на 3.36 млн. лв. без ДДС и е първата гара, която се модернизира по линията на ОП "Транспорт".

Министър Ангелкова поздрави изпълнителите на строителството, което е приключило в определения срок и без допълнителни разходи, предаде БТА.

Пред журналисти министър Ангелкова каза още, че по-рано днес е направила проверка на работата по жп линията Септември-Пловдив и в частност на участъка Пазарджик-Стамболийски, който бе определен като високорисков при инспекцията й през август.

Тогава изпълнението на обекта беше 6%, а към днешна дата то е достигнало до 11,6 процента, посочи Ангелкова.

Тя уточни, че в четирите участъка на жп трасето Септември-Пловдив, което трябва да бъде модернизирано, в момента работят повече от сто души и около 82 машини.

По договор проектът трябва да приключи през май 2015 г., но предвид на форсмажорните обстоятелства с наводненията в района се очаква да приключи през юли, поясни министър Ангелкова.

По думите й, ако работата продължи със същите темпове, няма да има опасност от забавяне на изграждането на железопътната линия.

Николина Ангелкова допълни, че се извършва ежедневен мониторинг на строителните дейности и се докладва на управляващия орган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BRAVO BOIKO BORISOV Q NAPRAVI NE ZNAETE LI, toi broi parite byrka beton zida tuxli maza i boqdisva nima ne znaete
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
to vlakove niama te gara postroili hahaha koi kolko kradna.....
7
3
 
4
 
! Отговори
коко преди 9 години
Абсурдно е да откривате нова гара с 2 моми в носии и 4ма попа. Това е просташко и не съответства на една модерна европейска държава. Аман от примитивната ви мисъл. Не се радваме на носии, не се радваме на питки, нито на попове! Призовавам всички граждани активно да посочват простотията която ни заобикаля за да се коригираттези "елити", които взимат такива абсурдни решения!
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че за какво им е тази гара. То както върви скоро няма да има влакове. Що не вземат да я направят еди бардак. Служителки поне бол.
5
1
 
3
 
! Отговори
sofeto преди 9 години
Добре, всичко дето се направи е хубаво а това дето не е направено, загуба!
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А казват, че в *** нямало хора... Вие видехте ли, че днес във влака Шопско- ВарнЯ няма нито едно свободно място, а?! А тва че спалните вагони вече са с онлайн регистрация и го ду%аш ако не си купиш през интернет билета, което автоматически те слага в баламбурниците ползващи банкови карти дето плащат 1,50-3,00лв. на месец за "обслужване" и ги смучат още 1-2лв. ако ползват банкомат на друга банка за теглене в брой или гепат моментално ако имат кредит, заем или някаква форма на изплащане?!
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гара имат, ама БДЖ-то фалира.
2
5
 
11
 
! Отговори
стефчо преди 9 години
пазарджик е европейски град,хората в него също.няма равен по красота (трябва да се побратими с цюрих или поне люксембърг)
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А АКО и ония(до бъмзита,ястреби)започнат да си купуват билети ще е наистина чудесно