Катуница си спомня за Ангел и Павел

Селото почита младежите с 3-дневен помен
Обновена: 21 сеп 2014 15:34 | 21 сеп 2014 15:33,
28
Катуница си спомня за Ангел и Павел
Снимка: Dnes.bg

Катуница отбелязва 3 години от убийството на 19-годишния Ангел Петров и смъртта на 17-годишния Павел. Заради смъртта на двете момчета в селото и в големите градове на България избухнаха размирици.

Жителите на Катуница и хора от цялата страна почитат паметта на младежите с 3-дневен помен. След трагедията шофьорът на буса, прегазил Ангел, получи наказание от 15 години затвор, а соченият за поръчител Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, е с присъда от 2 години и половина затвор заради закана за убийство към неговия вуйчо.

Още по темата
„Тъгата е огромна, а ние сме убедени, че нямаше справедливи присъди и виновниците за трагедията са на свобода”, заяви пред Dnes.bg вуйчото на Ангел – Веселин Христов.

„Болката е огромна и времето не я лекува, благодарни сме на всички хора, които ни подкрепят, поклон пред тях”, каза майката на починалия по време на размириците Павел – Райна Толева.

Българи от различни краища на страната, както и рокери, пристигнаха в Катуница, за да изразят подкрепа към близките на момчетата.

„Тук сме, защото не искаме това да се повтаря, подкрепяме хората”, твърди момиче, дошло от София за помена.
В Катуница беше раздаден курбан в памет на Ангел и Павел и беше отслужена панихида.

Във вторник и сряда от 19 часа ще бъдат направени мълчаливи шествия от центъра на Катуница до лобните места на двете момчета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: Цар КироКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Неизбежно приближава момента в който капката ще прелее чашата
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не рябва да има търпимост към всякакви такива ***. Независимо от етноса!Иначе ще ни забавляват и отвличат с етнически сценки от престъпленията си.
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цар Киро - президент. Гласивай с ДА на неговия телефонХАХАХАХАХА
6
1
 
17
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
СРАМ и ПОЗОР за всички български политици, които с поведението си изградиха това чувство на безнаказаност у такива, като КИРО *** и неговата фамилия в частност и въобще у по-голяма част от ***, което отдавна вече премина в арогантност и безпардонност. Ситуацията започва да прилича на това що се случва в Ирак и Сирия, чрез купуване на гласове, пари за *** фондации и съдебно покровителство, което води до отварянето на кутията на Пандора и у нас. СВЕТЛА ПАМЕТ НА АНГЕЛ И ПАВЕЛ!
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Катуница се отърва от ***, но къде отиде тая ***?
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скоро ще се провеждат периодични акции по села и квартали, където върлуват роми! Неизбежно! Полицията не ги закача, крадат си, секат горите, рушат вилите на дядовците и тн.
3
2
 
31
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 9 години
НЯМА ДА ЗАБРАВИМ !НЯМА ДА ПРОСТИМ !
2
5
 
40
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
Нека не забравяме кой скри "цар" Киро от хората. Също нека не забравяме и коя медия нарече протестиращите "лупмени" и "наркомани".
1
13
 
4
 
! Отговори
SMELO SARCE преди 9 години
naistina zalko za mladite mom4eta ; no *ina sam si e vinoven ,shtoto e al4en i prodazen, a shto se otnasia za car kiro toi ima i pari i xora koito sa zat nego .nebiva ot edin incident da pravim zaklo4enia za celia etnost ;prost primer;(evgeni min4ev kato e *ast vsi4ki baiganiovci li sa *asi aaaaaa )