Енергетици от ТЕЦ - Русе излизат на протест

Те организират едночасов митинг пред Дунав мост
7
Енергетици от ТЕЦ - Русе излизат на протест
Снимка: Булфото, архив

От днес до 26 септември енергетиците от "Топлофикация - Русе" ще протестират всеки ден.

Началото на протестното шествие ще е в 11.30 часа, съобщиха от ТЕЦ - Русе.

Шествието ще преминава от централата на предприятието по бул. „България“ до кръговото пред Дунав мост, където ще бъде организират едночасов митинг. 

Исканията на  протестиращите са за  запазване на работните места на работещите в дружеството, а и в целия сектор, редовно получаване на работните заплати, нова ценова политика на ДКЕВР - реални цени на електрическата енергия, преустановяване на ограниченията от страна на НЕК в графиците за производство, редовно и своевременно разплащане от страна на НЕК ЕАД към производителите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: протестТЕЦ - Русе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До Анонимен 6,Това е за Русе.След като руската компания обявява,че е продала 100% от дружеството.Продажбата е финализирана през 2013г.Оценката на топлофикацията е 27.7 млн.евро и ТЕЦ Плевен ще поеме и инвестиционните задължения на русенската топлофикация."Освен това купувачът ще продължи да плаща за доставките на въглища от Mechel Carbon, като стойността на дългогодишния договор е 18.8 млн. долара (14.3 млн. евро)."
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Рали1Питах за ТЕЦ Русе за другите е ясно!
3
0
 
2
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До Анонимен 4,"Топлофикация - Плевен" е собственост на дружество,регистрирано на Сейшелските острови, свързвано именно с Христо Ковачки.Той контролира и топлофикациите в Бургас,Сливен, Враца,Велико Търново и Габрово."Декември 2012Бизнесменът и политик да си плати данъците,държавата да плати на НЕК и тя да се разплати с топлофикациите.В Сливен рекетът мина,сега кои да очакваме,че да снимат "великия и голям нов политик"с работниците?Жалко,че е на гърба на обикновения отруден човек!
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТЕЦ Русе не беше ли купена от руската Мечел която сега е пред фалит?
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нестига че крадат , но и не плащат заплатите !Най - богатите в енергетиката , продължават да грабят !