Няма да пада сняг през октомври, успокои синоптик

Дори ще е благоприятно за работа на полето
3
Няма да пада сняг през октомври, успокои синоптик
Снимка: Булфото, архив

Засега няма индикации да има сняг в равнинните част на страната през октомври, обяви дежурният синоптик на института Марияна Попова пред БТА.

Още по темата
Тя подчерта, че прогнозата за сняг на 19 октомври, разпространена в публичното пространство, не е с произход от НИМХ-БАН.

Ако говорим за сняг в планините, сняг падна и при последната обстановка в края на септември. И в момента на Черни връх има сняг, посочи тя.

В отговор на въпрос кога ще има "циганско лято", дежурният синоптик каза, че хубави дни ще има и през октомври, и през ноември, като се очаква най-високите температури да са между 22 и 27 градуса.

Месец октомври предвижда благоприятни условия за работа на полето, особено през втората половина на месеца, каза проф. д-р Валентин Казанджиев - ръководител на секция "Агрометеорология" в НИМХ-БАН.

Нашите съвети към земеделските производители са да форсират прибирането на късните хибриди царевица и слънчоглед и да извършат необходимата подготовка на почвата за сеитба на есенните култури - основно пшеница и ечемик, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: октомврибансняг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Баш синоптика преди 9 години
Сняг през октомври или ще вали или няма да вали!!!
1
0
 
5
 
! Отговори
белият вожд преди 9 години
А що ще чиниш ти зимъска щом навънка сняг забръска?