София и Кюстендил ще си сътрудничат в туризма

Кметовете на двата града подписаха споразумение за съвместни маршрути
Обновена: 29 сеп 2014 14:30 | 29 сеп 2014 13:29, Анисия Иванова
0
София и Кюстендил ще си сътрудничат в туризма
Подписването на споразумението. Снимка: Софийска община

София и Кюстендил ще си сътрудничат в туризма. Кметовете на двата града – Йорданка Фандъкова и Петър Паунов, подписаха споразумение, в което е заложено разработване на съвместни маршрути в сферата на културноисторическото наследство, балнеоложкия -, спа- и поклонническия туризъм.

Туризмът е икономика и работни места. През последните години работим в тясна сътрудничество с Община Кюстендил, за да можем да развием това липсващото звено, каза Йорданка Фандъкова.

"София и Кюстендил са едни от най-старите градове в Европа. Богатото културно и историческо наследство ни дава основание да го развиваме, да го разработваме и да го показваме, като по този начин развиваме културния туризъм", допълни тя.

Огромно богатство са минералните извори в двата града, каза Фандъкова и поздрави кюстендилския си колега за реализирането на балнеоложки комплекс в Кюстендил.

Вследствие на инвестициите, направени в сферата на културноисторическия туризъм в столицата, вече има ръст на броя на туристите, допълни столичният градоначалник. За първите шест месеца на годината има увеличение на броя на еднократните нощувки в София с 13 процента и с 10 процента на туристите, останали в столицата за повече време.

"Изключително съм щастлив, защото това споразумение ни дава възможност да стъпим на здрава основа и да изграждаме маршрутите, за които говорим", каза кметът на Кюстендил Петър Паунов, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари