Все повече деца и велосипедисти загиват на пътя

Полицията започва кампания заради тревожните данни
Обновена: 30 сеп 2014 22:09 | 30 сеп 2014 22:09,
11
Все повече деца и велосипедисти загиват на пътя
Снимка: архив Булфото

Расте броят на децата и велосипедистите, които стават жертва на катастрофи у нас. Според данни на пътна полиция през първите 8 месеца на годината загиналите велосипедисти 18, а ранените 370, съобщи БТА.

Още по темата
Обезпокоително се увеличава и броят на загиналите деца, които пътуват в автомобилите на родителите си. МВР напомниха данните, според които от началото на годината са загинали 15 деца, а 329 са ранени.

Заради тревожните данни ГД „Охранителна полиция“ започва утре полицейска акция „Безопасност в автомобила и на велосипеда“. Тя ще се проведе в цялата страна и ще продължи един месец. Полицията ще затегне контрола върху велосипедистите и шофьорите, които возят деца без системата за обезопасяване.

От „Охранителна полиция“ настояват всички участници в движението да спазват разпоредбите на Закона за движението по пътищата. Превозващите деца да използват обезопасителни системи, с които моторното превозно средство е оборудвано, или детски обезопасителни седалки, препоръчват от МВР.

Те призовават и велосипедистите да спазват правилата за движение и да използват светлоотразителни жилетки в законово установените случаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
Няма държава !!!подава се сигнал че на ул Раковски се спира на платното за движение пред пешеходна пътека и кръстовище където се създава предпоставка за тежко ПТП и НИЩО!!!Кой ще поеме вината от това че няма контрол???Само за превишена скорост ли е проблема ???
10
0
 
4
 
! Отговори
сами м преди 9 години
Ако всеки от нас: шофьори, пешеходци, велосипедисти и др., спазва законите, няма да имаме такава статистика. Скъпи граждани, спазвайте закона, не чакайте да да ви санкционират, а го спазвайте превантивно!!!Много неща зависят от нас и това е едното то тях.
9
0
 
3
 
! Отговори
бай Х преди 9 години
"От Охранителна полиция настояват всички участници в движението да спазват разпоредбите на Закона за движението по пътищата."AXAXAXAXAXA... За това, значи, им плащаме заплатите, осигуровките и ранните пенсии на полюцаите от охранена полиция - да настояват. Браво, само така. "Все едно хан Аспарух да мъмри"...
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С какво повече помагат светлините на пътя - нещо да ти блесне в периферното зрение ли. Ако е така добре. Разхода се покачва неминуемо и съответно държавните разходи за петрол. То ако е така един ядрен реактор ще захранва и 5 и 10 града все тая.
7
0
 
7
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
А кампания за ограмотяване на полицаите кога ще има? Застанете на Тракия при Църна Маца всеки ден там минават велосипедисти.минават покрай патрули на магистрална полиция но никой не ги спира .Само в БГ може да се види това на магистрала колоездачи.Но ако си без колан и светлини веднага те спират.даже гледат с бинокъл, явно са кьорави щом и с бинокъл не могат да видят колоездача който минава покрай тях.Знае ли полицая защо е там?
6
2
 
3
 
! Отговори
то преди 9 години
То капманиите им единственно са - да увелиим подкупите на пътя....
5
2
 
11
 
! Отговори
ACID преди 9 години
Тука не е до т.н. "вина". Просто манталитета ни е такъв. Нямаме принципи и масово нарушаваме закони било то пешеходци, шофьори или велосипедисти. Слетлоотразителните жилетки и пуснатите фаровете денем няма да променят особено статистиката. Повечето инциденти се получават при нарушение на закона на един от двамата потърпевши ... не от недовиждане.
4
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ХАми като ти се скапе акумулатора (заради малоумния закон), ядосваш се, изнервяш се, олекваш с 120 кинта, качваш се в колата, газ! и ПРАС! - отнася го някой велосипедист или хлапе. ;)
3
5
 
8
 
! Отговори
Х преди 9 години
До Remfenкак светещите фарове увеличават инцидентите с велосипедисти и пешеходци? Интересува ме 'щото съм и в двете роли.
2
8
 
10
 
! Отговори
Remfen преди 9 години
Увеличаването на загинали велосипедисти и пешеходци е директно следствие от карането на пуснати фарове през деня. Именно заради това, в Австрия дневните светлини изкараха само една година и ги отмениха - докато се види статистиката.Но ние ще си караме с тях, защото така няколко милиона лева отиват в бюджета от акциза на изразходваното гориво и продадени крушки и акумулатори!!!
1
6
 
12
 
! Отговори
ламбаролобист преди 9 години
Да ги накичим с фарове и начелници за през деня. Защото ползата от светенето е безспорна, имаме увеличение с 40 процента на загиналите в катастрофи.