За още 6 влака ще купуваме билети онлайн

БДЖ е продало онлайн 6900 билети до момента
30 сеп 2014 17:25, Анисия Иванова
2
За още 6 влака ще купуваме билети онлайн
Архив: Булфото

Нови шест бързи влака вече са включени в системата за онлайн резервация и билетоиздаване на "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД.

Това дава възможност на клиентите на националния железопътен превозвач да купуват билети онлайн за влакове, които пътуват по направленията София - Благоевград - София, Пловдив - Варна - Пловдив и София - Варна - София, съобщават от пресслужбата на БДЖ.

От началото на системата - 20 декември 2013 г., до момента са се регистрирали близо 19 500 потребители. Продадените онлайн билети са 6900, като 4000 от тях са за пътуване с новите спални вагони.

Системата за онлайн резервации и продажба на билети предлага бърз, лесен и модерен начин за купуване на железопътни билети, независимо от местонахождението на клиента, като позволява визуален избор на спални и седящи места, съгласно композицията на всеки влак.

Разплащането се осъществява по електронен път с най-масово разпространените кредитни и дебитни карти.

Билетът се получава на електронната поща на клиента, след което се разпечатва на хартиен носител. По време на пътуването, разпечатаният превозен документ се валидира от кондуктор с PDA устройство чрез сканиране на генериран код.

Особено удобна за клиентите е възможността да се купуват билети от таблети и смартфони. По този начин не е задължително билетът да се разпечатва на принтер, тъй като той се валидира от кондуктора във влака директно от мобилното устройство.

Системата за онлайн резервации и продажба на билети стартира пилотно с дванадесет влака, движещи се по основните маршрути в страната.

Системата е достъпна на официалната интернет страница на "Холдинг БДЖ" ЕАД - www.bdz.bg, както и на електронен адрес - http://bdz.transportinfo.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: БДЖонлайн резервация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Куку преди 9 години
Хахахахаха, София - Варна - София можеше да се пазарува от самият старт на революционната за Ориента Система...И на яките ни джелезници какво им пречеше да пуснат билети не само до Благоевград, ами направо до Кулата? И за Северозапада кога???
1
2
 
3
 
! Отговори
CFR преди 9 години
мУшеници с мУшеници, защо ни показвате РУМЪНСКИ влак на снимката, а-а-а?? Покажете някоя нашенска влакова композиция, в Европа такова не може да се види под път и над път!