Йордан Бакалов: Никой не знае колко са жертвите в Горни Лом

Смята се, че работниците на смяна във фабриката са били 15
Обновена: 1 окт 2014 23:09 | 1 окт 2014 22:50, Веселина Йорданова
115
Йордан Бакалов: Никой не знае колко са жертвите в Горни Лом
Снимка: БТА

Вътрешният министър Йордан Бакалов заяви, че вероятно има жертви на взрива във фабриката за утилизиране на боеприпаси в Горни Лом, но никой не може да каже колко са.

„Жертви сигурно има, но никой не може да каже колко са, защото никой не може да влезе в района на взрива“, каза Бакалов за "24 часа".

Още по темата
По думите му никой не знае колко точно работници са били на мястото на взрива. Данните са, че са утилизирали мини.

Собствениците на фабриката - баща и син не отговарят на телефоните си, най-вероятно са били също в района на взрива. На телефоните си не отговарят и работниците, за които се знае, че са били на смяна. Смята се, че са били 15.

Според Бакалов е възможно през нощта над фабриката да бъдат пуснати безпилотни самолети с инфрачервени камери, които да потърсят оцелели и да видят какво е положението. Във фабриката може да се влезе 24 часа след последния взрив и за това ще се търсят доброволци, каза още министърът.

По думите му какво точно е положението и колко са жертвите може да се разбере не по-рано от утре. Районът е отцепен, не се допускат хора, които да влизат и излизат в самия периметър на завода.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви пред БНР, че очаква да има жертви при взрива. Към момента нямаме установена информация за жертви, поради обективни причини, но няма как да скрия, че очакваме да има жертви, посочи той.

МВР съобщи, че в ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ заседава оперативен щаб във връзка с инцидента в Горни Лом.

Щабът анализира ситуацията и набелязва конкретни действия за обезопасяване на района и гарантиране сигурността на гражданите и спасителните екипи. Към момента не е постъпила достоверна и потвърдена информация за броя на хората, които са били на смяна по време на инцидента, уточняват от пресцентъра на ведомството.

Районът около фабриката за боеприпаси продължава да бъде отцепен. На място са разположени екипи на пожарната, полицията и Бърза помощ.

Утре в светлата част на денонощието ще бъде извършено разузнаване на терена чрез използването на безпилотни самолети и специализирана техника. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
anonimen 55 преди 9 години
Do Boyko. Ti kato ne si tapunger-obyasni!
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С този взирив окончателно се приключи с работещите заводи и икономиката на Видинска област, и то тържествено, с гръм.
59
1
 
1
 
! Отговори
Boiko преди 9 години
До Samo pitamPitash, za6toto si tupunger!
58
0
 
2
 
! Отговори
klik преди 9 години
DIRIKTORAT NA SIKRIT SERVIS PODAVA OSTAVKA ZARADI PROPUSKI V OHRANATA.MINISTARAT NA MVR NE ZNAE NISHTO IZATOVA GO NAGRAGDAVAT S ORDEN.KAKVI VREMENA,KAKVI NRAVI.
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И пак търсим доброволци, много нагло. Тази държава само на добровлци разчита, за какво плащаме данъци, когато държава никога не е готова сама да се справи със ситуацията? 😖
56
0
 
3
 
! Отговори
ПИТАЩА преди 9 години
93127Отговори"Анонимен преди 5 часаВеднага забрана на частни фирми да се занимават с боеприпаси-това е недопустимо.Всички такива заводи и цехове трябва да са държавни и с тях да се занимават военните!!!"А,......ИМАМЕ ЛИ ДЪРЖАВА ДА ИЗПЪЛНЯВА ТЕЗИ ФУНКЦИИ?????
55
2
 
8
 
! Отговори
читател преди 9 години
Няма по-*** и по-безотговорна институция в България от МВР.Там са събрани същества с които всеки зоопарк би се гордеел.
54
1
 
3
 
! Отговори
KLIK преди 9 години
EI MINISTAR SMOTAN I TOVA KATO NE ZNAESH MARSH V KOSHARATA.
53
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В САЩ, когато атентаторите срутиха кулите, пожарникари и полицаи влизаха в зградите в момента, когато горяха и падаха. Вършеха си рабатата всеотдайно и спасиха много хора. Нашите милиционери и пожарникари стояха на километри растояние, пушат, приказват си, началниците им дават интервюта сис стотина заучени фрази, а в този момент някой може би се е нуждаел от помощ! Но затова пък, вчера им отпуснаха стотици милиони за увеличение на заплатите!Разбира се, пшарите са от тези, които вече ги няма
52
7
 
2
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Кутевчетата пак се разпенявиха!Взрив бил разтърсил държавата?!Тези неща се случват навсякъде по света.Ще се раследва случаят и ще се разбере какво е причинило взрива.И кой носи вина за това.Има си правила за действие при такива ситуации.Ако има опасност от нови взривове, не може да бъде рискуван живота и на други хора.Като сте толкова големи "мъжкари" отидете доброволци там!Ама не ви стиска-като всеки комуноид- много приказки и нула свършена работа!
51
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещо много станаха тези взривове, за 2-3 години колко хора се затриха. Защо изобщо частници се занимават с такива дейности.
50
1
 
10
 
! Отговори
кадиров преди 9 години
В България утилизация означава далавера - всичко се продава на черно от няколко мръсни продажници .Трябва всички лицензи да бъдат преразгледани и до тогава да бъдат замразени тези процеси във всички такива фирми.Според мен тези мини трябваше да са на границата с Турция(ако са били противопехотни) ,а всички ненужни боеприпаси да се изстрелват по учения на военните
49
4
 
8
 
! Отговори
Лоза преди 9 години
Някои производства трябва да са държавен монопол. Като се започне от оръжейното производство, та се стигне до лозарството и производството на алкохол. На Костов са и лозята в Пазарджишки окръг. Може ли милионери да ни управляват? Що за морал? Разграбиха държавата и сега управляват бедняци. Бедняци, които гинат във военнопромишлените им частни предприятия, които управляват.
48
3
 
4
 
! Отговори
иванов преди 9 години
мвр имаше безпилатна техника но уволниха човека
47
6
 
2
 
! Отговори
Алов преди 9 години
Сега роднините трябва да си заравят близките в баки ))Едва ли ще намерят кой знае какво да погребат. Може на некой просто обувката да заровят.
46
2
 
10
 
! Отговори
До анонимен 84 преди 9 години
Да така е, нещастията ни сполетяха най -осезаемо от 2009 г. Тогава не си давах сметка, че е свързано с управлението на Герб и Бойко Борисов...преживях голяма трсгедия свързана с брутален произвол от страна на държавна институция . Здравна при това! но можеше да се случи при което и да е правителство, защото се оказаха,че не е прецедент, а порочна практика -като в мракобесническите комунистически времена.... Тогава осъзнах, че у нас все още е комунизъм като начин на мислене и отношения!
45
0
 
18
 
! Отговори
. преди 9 години
В крайна сметка да не се окаже че неизвестен брой боеприпаси които е трябвало да се унищожат са продадени в Украйна и сега гърми поредният склад, много складове последните години почанаха да гърмят, а в Горни Лом мисля че и преди бе гърмяло. Някой може би си зачиства следите, а сега се оказва че преди две седмици установили нарушение...съмнително нали?
44
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Веднага забрана на частни фирми да се занимават с боеприпаси-това е недопустимо.Всички такива заводи и цехове трябва да са държавни и с тях да се занимават военните!!!
43
3
 
9
 
! Отговори
Samo pitam преди 9 години
De gi Boko i prezidenta?!
42
1
 
6
 
! Отговори
anonimen 55 преди 9 години
V druga statiya pro4etoh,4e ministara polu4aval informaciya ot portierkata na portala?!Nyakoy moje li da mi obyasni tova gavra,nedorazumenie ili kakvo po-to4no e?!Chii sledi se zamitat,kogo se opitvat da zabludyat?!NARODE???!!!!!!