Взрив е избухнал във фабрика за боеприпаси в Горни Лом

По първоначални данни са пострадали две жени
Обновена: 1 окт 2014 23:13 | 1 окт 2014 18:56, Веселина Йорданова
30
Взрив е избухнал във фабрика за боеприпаси в Горни Лом
Снимка: БТА

Взрив е избухнал във фабрика за обезвреждане на боеприпаси и производство на взривни вещества в Горни Лом, област Видин.

Сигналът за инцидента е получен на спешния телефон 112 в 17.05 часа, съобщават от МВР.

Към мястото на инцидента са се насочили екипи на полицията, пожарната, уведомена е Инспекцията по труда.

За инцидента потвърди за БТА и кметът на община Чупрене Ваньо Костин. По думите му взривът е бил силен, пострадали са две жени, които са били на входа на завода.

Те са получили наранявания и счупвания и са били откарани в болницата в Монтана. Няма опасност за живота им.

Костин уточни, че все още не е ясно дали в халетата на взривната фабрика е имало хора на работа.

От МВР посочват, че заводът, който е частна собственост, произвежда взривни вещества за граждански цели и утилизира боеприпаси.

По първоначални данни няма опасност за жителите на село Горни Лом. Районът на инцидента е отцепен.

Село Горни Лом се намира на 2-3 километра от завода. 780 са жителите на населеното място, 150 от тях работят в предприятието за взривни материали "Миджур".

Създадена е необходимата организация, съвместно с Окръжната прокуратура във Видин, за провеждане на първоначални действия по разследването.

По разпореждане на главния прокурор на Република България на място са изпратени следователи от Националната следствена служба.

Президентът Росен Плевнелиев следи внимателно ситуацията след взрива в завода за утилизация на боеприпаси край село Горни Лом, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Президентът поддържа постоянен контакт с министрите на вътрешните работи и на отбраната и с местната власт.

Росен Плевнелиев изразява надежда за бързото възстановяване на пострадалите, както и за овладяването на ситуацията на мястото на злополуката в кратки срокове. Държавният глава настоява за изясняване на причините за взрива и недопускането на нови инциденти от подобен характер. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
иванчо преди 9 години
Работници бачкат тежка и опасна работа,животозастрашаваща-за 150 евро.А Честните Частници въртят с техния Труд печалби за милиони.Жерминал на Зола нищо не е в сравнение с това.Пратете техните Шефове Честни Частници да заработват в урановите мини обезщетения за жертвите,на безплатна държавна квартира доживот метър на два!
21
0
 
0
 
! Отговори
bojidar.katerinov преди 9 години
ИЗВОДА ,ЧЕ ПРИЧИНА НА ВЗРИВА Е ЧОВЕШКА ГРЕШКА НЕ ИЗЧЕРПВА ВЪПРОСА.ЗАЩО Е НАПРАВЕНА ГРЕШКАТА ,НЕ Е ПРЕГОЛЕМИТЕ НОРМИ НА РАБОТАКАКВИ СА ТИЯ ЗАПЛАТИ--250--300 ЛЕВА ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ВИСОКИТЕ НОРМИ.ЛИПСА НА НОРМАЛНИ УСЛОВИЯ,ЗА ВСИЧКИ РАБОТНИЦИ НЯМА РАБОТНО ОБЛИКЛО И ДР.ТЕЗИ ПРОИЗВОДТВА ДА СЕ ИЗЕМАТ ОБРАТНО В ДЪРЖАВАТА.
20
0
 
0
 
! Отговори
Хе хе преди 9 години
Следите са заметени.
19
0
 
7
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 9 години
Тези 2 абзаца за президента накрая закакво по дяволите са ги добавили? Нещо свършил ли е въпросния освен "внимателно да наблюдава" и да "поддържа ПОСТОЯНЕН контакт" с еди кой си? Той някакъв експерт ли е по въпроса не разбрах? Или пък може би ще свърши нещо запомнящо се? Някой някъде го интересува може би, че президентът ни е "загрижен" по въпроса? Ама айде моля ви се!Колкото до трагедията- защо постоянно се случват такива неща в Бг? Толкова малка държава сме, а често има огромни трагедии тук.
18
0
 
6
 
! Отговори
ист преди 9 години
Не ни трябват талибани , които да се самовзривяват. Ние сами се самовзривяваме. Всяка година. Стана традиция за съжаление.
17
4
 
0
 
! Отговори
Богдан Велински преди 9 години
Преди 9.9.1944 зер пък е нямало червени диверсанти на Коминтерна.Атентатът в ,,Св.Неделя'',парашутисти,подводничари,черни ангели,чочоолувци и тем подобни.
16
1
 
3
 
! Отговори
Бакал Петко преди 9 години
Това е работа на Западните англо-американски диверсанти.Непосредствено след 9.9. 1944 година те най-редовно изпращаха диверсанти в България и що пожари и взривове предизвикаха у нас тогава, само един господ знае. И това е тяхна работа.
15
0
 
8
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Аз най-силно вярвам в часната собственост и частната инициатива наложена от демократите още от края на 1989 година в България за постигане на главната и цел- физическото унищожаяване на България и българския народ и вижте само колко много постигнаха за някакви си двайсеттина години с тази методика, акакво още ще постигнат в бъдеще.
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БългаринА да пишеш "не знаещи" не е обидно? Освен това интервал се слага СЛЕД запетайката, а не ПРЕДИ нея! Неграмотна ***.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ei bokluciНе правителството трябва да знае колко човека е смяната и колко от тях са се явили на работа в частен завод. Такова място трябва да си има охрана, система която регистрира кой влиза и кой излиза....
12
3
 
9
 
! Отговори
ei bokluci преди 9 години
Как така не знаете колко са били на смяна, как така не знаете колко са минали портала, за какво сте там, какво правителство е това , какви са тези лъжи ????????? Надявам се да има повече оцелели, дори и пострадали да са, дано да има повече живи хора, но трябват незабавни мерки . ВЕДНАГА!!!!
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Леле че народ Замитане на следи имаше в Челопечене, на Петолъчката си беше чиста проба некомпетентост... Лесно е да се инсценира пожар и взрив след това, няма нужда от жертви...
10
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Българин "...до там я докарахте България господа ДЕМОКРАТИ."Какви демократи бе българино. Това са си живи комунисти.
9
2
 
12
 
! Отговори
ei bokluci преди 9 години
Малко уважение покажете към пострадалите бе калъфи ! Незабавно да се изпрати спасителен екип - нима бронетраспонтиор не може да влезе да огледа, нима толкова няма техника ?!?! Всеки един оцелял ще е сполука ! Съчуствам на тези семейства. За жълти стотинки са отишли да работят на някой аргатин там който не им е осигурил специално памучно облекло най вероятно,или е занимарил някои изисквания. Незабавни мерки вземете некадърно правителство слугинаж на Бойко !Лъжат за бройката - много са хората
8
4
 
10
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Напоследък доста инциденти с въоръжени складове,сега фабрика Мене ми се струва,че това е нарочно,някой да си замете следите,нали излезе инфо,че сме продавали на ИДИЛ оръжия Може да греша,но това ми идва на акъла Лека им пръст на убитите(Просто няма как да се размине само с ранени) Вярвам,че не е заради некадърност ,а на някой му е трябвало да се заметат следите
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
жертвите са над 15 ... една от смените е била вътре в завода
6
8
 
28
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Обидно е като четеш "постовете" на хора не знаещи какво е тротил ,какво е амонит ,какво са промишлени взривни вещества,какво са средства за взривявания. Жалко за пострадалите. Там са на работа ,защото нямат друга алтернатива ,освен да "обезвреждат" стари снаряди или мини да "вадят" от там тротила ,за да правят т.н. собственици богаташи. Припомнете си " Петолъчката".Нищо ново.До там я докарахте България господа ДЕМОКРАТИ.Просто я унищожихте.Дано след изборите вече не видите никога властта.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я! АМА НИЕ СМЕ ИМАЛИ ФАБРИКА ЗА БОМБЕТА БЕ ДРУГАРИ! Е КАК ТАКА ДОСЕГА Е ОЦЕЛЯЛА? ЯВНО Е МИНАЛА В ГРАФАТА ЗАБРАВЕНИ.
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
поредния взрив....за кой ли път,и няма виновни,няма наказани,нища не се предприема ,за да се предотвратят подобни трагедии,лошото е,че вече свикнахме на какви ли не ужаси и нищо не ни впечатлява .....последния да угаси лампата .....
3
2
 
10
 
! Отговори
az преди 9 години
Жертвите са 17 човека