Час и половина оглеждаха района на взривените цехове

Няма замърсяване на въздуха и водата в Горни Лом
9
Час и половина оглеждаха района на взривените цехове
Снимка: БТА

Специализиран екип извърши оглед в района на взривените цехове в Горни Лом, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Огледът и разузнаването на терена в района на инцидента е продължил близо 90 минути.

Специализираният екип, в който е участвал и директорът на пожарната инж. Николай Николов, е направил снимки и е събрал допълнителна информация за обстановката.

Още по темата
Предстои данните да бъдат докладвани в оперативния щаб, където ще бъдат обсъдени възможните действия към момента.

Допълнително са извършени контролни замервания на въздуха и водата, според които всички показатели са в норма и няма риск за хората от близките населени места.

От РИОСВ-Монтана съобщиха, че измерванията са направени на около 2,5 км под мястото на инцидента - завод „Миджур” и на около 2 км над с. Горни Лом.

Два медицински екипа от състава на МБАЛ-Плевен към ВМА са на мястото на инцидента в Горни Лом, съобщиха от ВМА.

Двама реаниматори, две реанимационни медицински сестри и двама шофьори, начело с началника на плевенската военна болница – подп. д-р Николай Вълов, са пристигнали още в полунощ на мястото на трагедията. Екипите разполагат с  реанимобил и линейка с пълно реанимационно оборудване.

Благодарение на участието си в мисии в Ирак и в Афганистан военните лекари и медицински сестри са с богат опит в медицинската евакуация и лечението на пострадали с взривни травми.          


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виновен е всеки един български гражданин, който търпи вече 25 години подобно поведение на шепа самоназначили се бандити през смутните времена на прехода. Всеки един български гражданин е виновен! Невинни няма!
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Мрежта има снимки на Борисов и Плевнелиев, които пируват с шефовете на Реал Мадрид, докато 15 българи се гърчеха в предстмъртна агония в Горни Лом ?
4
0
 
11
 
! Отговори
покажете истината преди 9 години
нали имаше дрони , в софия ги показваха, можели да прелетят над тълпа с протестиращи и да ги снимат, нека сега да снимат района и да го покажат на всички , да покажат до какво води корупцията и какво е престъпление по невнимание, всички ние заслужаваме да видим това и то веднага! Дано виновните платят цялата цена за тази трагедия, а на близките на загиналите Съболезнования!!!
3
5
 
5
 
! Отговори
бомбите на НАТО!!! преди 9 години
НАТОВСКОТО ОРЪЖИЕ УБИВА! Дори когато е за брак. И ТОГАВА УБИВА СЪВСЕМ НЕВИННИ ХОРА! Защото това оръжие е създадено както и самият съюз НАТО е създаден от едни злобни хора и човекомразци. Тези гръцки мини явно са американско производство и трябваше да убиват нас източноевропейците. Но дойде 1989 г и янките не успяха да ги използват срещу нас тогава. Затова сега за наказание, че сме били в съюз с техния враг Русия вкарват своите бомби тук. С надеждата да убият повече българи при обезврежданетоПр
2
3
 
2
 
! Отговори
ПАТИЛАН преди 9 години
......АВТОР---ТИКВА....... БЛАГОДАРЕНИЕ НА МИСИИТЕ СИ В ИРАК И АФГАНИСТАН........ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВИСОКАТА СИ ПОДГОТОВКА .... ЗА ТОВА СА ПРАЩАНИ НА МИСИИ.....
1
6
 
4
 
! Отговори
А ОСТАВКИ??? преди 9 години
А МИНИСТЪР БАКАЛОВ ЩЕ ПОДАДЕ ЛИ ОСТАВКА? При толкова много загинали в цивилизованите бели държави премиерът (БЛИЗНАШКИ) и МВР-министърът (ЙОРДАН БАКАЛОВ) незабавно биха си подали оставката.След тая трагедия политическото бъдеще на Йордан Бакалов е опетнено напълно. С кръвта на загиналите невинни хорица. 15 души те бяха на брой...