Липсваща лична карта спасила работник от смърт при взрива

В завода в Горни Лом работили 50 души
Обновена: 2 окт 2014 14:08 | 2 окт 2014 13:00,
42
Липсваща лична карта спасила работник от смърт при взрива
Снимка: БТА

Работник, който трябвало да е на смяна в сринатия от взрив цех на завода „Миджур“ в Горни Лом, е жив заради липсваща лична карта. Той е бил върнат от работа във фаталния ден, защото не е имал документ за самоличност. Това стана ясно от думите на кмета на община Чупрене Ваньо Костин, цитиран от БТА.

Още по темата
По-рано стана ясно, че и друг работник се е спасил от сигурна смърт, тъй като не се е явил на работа вчера.

Картата му е отчела, че той е в завода, но мъжът се оказал в Монтана.

Костин разказа, че в предприятието в Горни Лом са работили общо 50 души. Наетите са от Монтана, Чипровци и селата Горни Лом и Средогрив. В смяната, в която стана взривът в завода вчера, е имало четирима души от община Чупрене - по двама от селата Горни Лом и Средогрив.

Кметът разказа, че в завода за взривни вещества преди време са работили 120 души. След инцидент през 2010 година обаче броят им е намалял на 50.

Трима психолози от БЧК работят от снощи със семейства на работниците, които вчера са били на смяна, каза директорът на БЧК-Видин Цветелина Петрова.

На хората се оказва първа психологична помощ. БЧК има готовност и до края на деня в селото ще пристигнат и психолози от Монтана, каза Петрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
иванчо преди 9 години
Работници бачкат тежка и опасна работа,животозастрашаваща-за 150 евро.А Честните Частници въртят с техния Труд печалби за милиони.Жерминал на Зола нищо не е в сравнение с това.Пратете техните Шефове Честни Частници да заработват в урановите мини обезщетения за жертвите,на безплатна държавна квартира доживот метър на два!
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Картата му е отчела, че той е в завода, но мъжът се оказал в Монтана."Tакава ни е цялата държава.
34
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи едни се регистрират, че са на работа, а всъщност са в друг град и в същото време други ги връщат защото видиш ли не си носели личната карта. Гледам и не вярвам на ушите си.
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 33Да же, какви са тия случайности, никакви случайности не са. Логато има международен конфликт, се взривява някой склад, като няма конфликт, пак се взривява... Никакви случайности не са това, а световна конспирация в действие.
32
2
 
14
 
! Отговори
Ася преди 9 години
Във всички частни предприятия, които преди това бяха оглавявани от съответните "наши другари", политиците от по-висок ранг, като Първанов, например, имат НАЙ-МАЛКО 10% участие!Защото, след като "нашите другари" ги съсипаха и обезцениха, другите "другари" им съдействаха да ги купят за 1 лв, но...при условие:моето делово участие НЕ СЕ ГУБИ!!!Тази е голата истина и тя изплува, за съжаление, вече удавена или взривена!Останалото е мълчание и още 15 осиротели домове...
31
0
 
38
 
! Отговори
дрън дрън преди 9 години
това според мен са измислици.Кажете колко от Вас са проверявани за лична карта , като отидат на работа и колко от вас биха ги върнали , ако са си е забравили.Нима ще изкарате , че работниците в това село са ги пускали и проверявали по лична карта , а същевременно казват , че липсвал всякакъв контрол и условия за работа.
30
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много случайности станаха. При всеки конфликт - Либия, Ирак, Сирия а сега и Украйна винаги се взриявява по някой склад и завод за боеприпаси.......Статистиката като част от математиката не лъже никога....Странна работа ..
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като ти е писано да катастрофираш няма да се взривиш
28
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази фирма още ли има лиценз ?
27
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
28. Да това е въпрос ?Кой е влязъл в завода с картата на човек , който не е бил на работа , а в завода е отчетено , че е влязъл с КАРТАТА ?
26
3
 
24
 
! Отговори
Защото са СОЦИАЛИСТИ преди 9 години
Председателят на ДАНС Владимир Писанчев и главният секретар Светлозар Лазаров да излязат и да кажат защо не поискаха в специалната комисия незабавно да бъде отнет лицензът на фирмата, призова той и каза, че над фабриката е упражняван политически чадър. Той припомни съобщеното на БЛИЦ, че собственикът членува в масонска ложа и добави, че той е близък приятел на председателя на АБВ Георги Първанов.
25
2
 
10
 
! Отговори
Nqkoi преди 9 години
Tozi chovek koito e bil vkashti a v zavoda se e otchelo che e vleznato s negovata karta?mn stranno.koi li e bil tam pod negovo ime?i drugiq vapros zashto ni unishtojavat minite vmesto da gi naredqt po granicata s turciq i da slojat tabeli,pak koito iska da probva da mine...
24
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
спи народе спи... един ден докато спите в съня ви и вас ще заколят...
23
3
 
57
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Шестнайсет човека, от сутрин до мрак,разглабяха бомби, на гърците брак.Шестнайсет човека, в борбата за хляб, станаха на въглени в тоз жесток свят.Мир над прахът им!
22
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И като ни дават работа пак ни убиват !За 400 лв заплата , какви *** ни управляват !
21
0
 
39
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
До Анонимен 2Самият ти си световно неизвестен! Това е едно от най-прелестните кътчета на България! Гори, вода, Миджур! Проклети да се тези, които оставиха този край на измиране! В една цивилизована държава това щеше да е планински курорт от класа. А хората там са истински, запазени българи! Е, в Горни Лом има и махала, ама и те са кротки и свестни хора. За взрива: моите съболезнования на близките на загиналите, за които скърбя! Но така е по цял свят - Дяволът си няма работа!
20
14
 
22
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Дали убиха хората, за да забравим за увеличението на тока?
19
2
 
15
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
тия направо са се телепортирали - няма да намерят нищо от тях
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До А ОСТАВКИ???Също и Иван Костов. Веднага!
17
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разрушават българското оръжие ?Обезвреждат бомби - в завод , е то и на полето да ги обезвреждат може да гръмне ! Каква е гаранцията ? И защо са им тези заводи ? Кой ги кара да ги обезвреждат ! Ще купуват нови от НАТО !А младите хора ще умират !