В „Миджур” работили със старо оборудване и без втори изход

Фабриката трябва да бъде затворена, каза социалният министър
Обновена: 2 окт 2014 09:18 | 2 окт 2014 09:18,
23
 В „Миджур” работили със старо оборудване и без втори изход
Снимка: архив Булфото

Фрапиращи нарушения е открила Инспекцията по труда във взривената фабрика „Миджур” в Горни Лом. Това информира социалният министър Йордан Христосков пред bTV. Той съобщи, че инспекторите са направили проверка във фабриката на 6 август.

Още по темата
Тогава са установени 13 нарушения – старо работно оборудване за утилизация, липса на втори изход от цеха, липсват и инструкции за безопасност.

Христосков обясни, че изходът от фаталния цех е бил затруднен заради струпани отпадъци от утилизацията.
„Не може да се твърди категорично, че някое от тези нарушения е причина за инцидента, но съвместната проверка с КОС показва, че със сигурност те са спомогнали за трагедията”, обясни още социалният министър.

Той беше категоричен, че заводът повече не може да работи при такива условия на труд и трябва да бъде затворен окончателно. „Оттам нататък работа на социалното министерство е да потърси временна заетост за хората в този район”, каза още социалният министър.

Както Dnes.bg писа, 12 работници и 3-има души от ръководството са били във фаталния цех по време на взрива. Институциите обаче все още не се ангажират с официални данни за жертвите. Категорични са обаче, че в района на експлозията няма признаци на живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
уе преди 9 години
а сега по обратен ред- кой държавен служител при установени нередности не е затворил завода!? коя държавна служба си е затворила очите и т.н и накрая затвор от 5-10 години.
15
1
 
0
 
! Отговори
Ivanov преди 9 години
До избирател-безпартиенНе ти ли минава на ум , че може да не искаме никой ... НИКОЙ от изброените ???
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МУТРАТА :"Забранявам ви да говорите нещо за Първанов !"
13
1
 
5
 
! Отговори
Мимоза преди 9 години
Голямо прозрение на министъра:"Този завод трябва да се затвори окончателно"! Ами той се затвори вече, но погреба 15 невинни жертви - роби! Съболезнования на близките! Бог да прости загиналите.
12
1
 
6
 
! Отговори
Бай Ставри преди 9 години
Олигарх, масон, милионер, недосегаем, близък до Ковачки, близък до Първанов, заплати по 240 лв... Позната история...
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А за мината в Ораново какво стана. Четири човека курбан за 10 години и кво? Пишем ли листчета и предписания и си играем на шефове.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами то фабрика вече няма. Има кратер, разрушения и най-много портала да е цял. Няма и какво да затваряте. Трябвало е да затваряте. Сега вече е късно и можете да си чешете езиците, да правите печални физиономии и някоя и друга чупка-стойка за пред камерите.
9
5
 
5
 
! Отговори
No1 преди 9 години
Простите и неграмотни герберски *** не са наясно какво ги чака, ако ГЕРБ състави правителство. Първия въпрос е кой ще стане Премиер. Хайде сега избирайте. коя партия ще осигурява мнозинство в парламента като ГЕРБ са мутрафони. Иначе е много лесно да се псува и плюе, но трябва и да се мисли, нещо което на простите хора не им се отдава.
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Въпрос: Защо не е бил затворен досега?Отговор: Защото собственикът не искал да вземе хляба на хората.Коментар: Е, добре, само че им взе живота.
7
1
 
20
 
! Отговори
дамн преди 9 години
Инспекцията по труда казала, че ".... че заводът повече не може да работи при такива условия на труд и трябва да бъде затворен окончателно"***, че той е унищожен!!!!Къде бяхте до сега, че не го затворихте???
6
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОЙ е собственика на гръмналия завод и на КОГО е приятел ?Ааааа?
5
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До избирател-безпартиен: дето написал: "Простите и неграмотни червени *** не са наясно какво ги чака, ако ГЕРБ не състави правителство"Как да не са наясно какво ги чака. Ще си продължат да до ограбват, които не са успели да си гепат през изминалата година.
4
1
 
33
 
! Отговори
аз преди 9 години
Ами то вече няма завод...пак след дъжд качулка. Скапана държава, скапани политици, крайно време е да помислят и да се осъзнаят, ***. Бог да прости нещастните хорица!
3
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
цитат: "Той беше категоричен, че заводът повече не може да работи при такива условия на труд и трябва да бъде затворен окончателно"Както са казали някои: Най-ценното на българина е вторият му акъл.
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименАми и тецовете на ковачки са стари и постоянно стават злополуки *** не ги затварят?
1
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И като са констатирани един куп нарушения на шести август, чии го държахте до първи октомври бе гусин министър ?