Дим от локомотива на влак Бургас-София стресна пътници

Нощната композиция е пристигнала с 26 минути закъснение в столицата
7
Дим от локомотива на влак Бургас-София стресна пътници
Снимка: Булфото, архив

Бързият влак от Бургас за София тази нощ е закъснял с 26 минути, като причината е временно запушване на един от реостатните вентилатори на локомотива, съобщават от БДЖ.

В 05:45 ч. в междугарието Вакарел-Елин Пелин локомотивната бригада, обслужваща нощния бърз влак № 8626, извършва преглед на вентилационната система поради забелязан дим.

Превантивно са използвани два броя пожарогасители, въпреки че не е имало пряка необходимост за това, съобщават от железницата.

Прегледът трае 10 минути и довежда до общо закъснение на влака с 26 минути. Влакът е заминал от междугарието Вакарел – Елин Пелин в 05:58 ч. и е пристигнал в София в 06:34 ч.

Извънредното спиране на бързия влак по никакъв начин не е застрашило живота и здравето на пътниците и превозния персонал, както и не се е отразило на техническата изправност на локомотива, уверяват от БДЖ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
4
 
! Отговори
Никол преди 9 години
До anonimenДа,има негативни изказвания,ние просто сме такава нация-"да палим юрганазаради бълхата",но това не значи и да си затваряме очите дори когато се касае не за средства ,а за чисто организационни въпроси.Пътувам с електричка "сименс"Пловдив-Карлово,на гара ДолнаМахала чакаме повече от 40 мин.бърз.влак.За това време електричката би стигнала крайната спирка,но....диспечера бил решил така.Пътниците губятвреме,връзки,а БДЖ бъдещи пътници.Защо?Иначе се пътува комфортно-чисто,светло,топло .
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 5 В случая ръмънско-хърватско. Разпушлявила се е *** - преди време е имало теч на масло, теча е бил отстранен, но изтеклото масло не е било почистено напълно и е попаднало където не трябва. И TGV, i ICE, и Shinkansen да купи държавата и да го даде на БДЖ - все същото...
4
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руско качество.
3
3
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
ne se zaqjdaite v BDJ.
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Следващия Сървайвър са подписали да го снимат във влаковете на БДЖ!
1
6
 
8
 
! Отговори
Петър преди 9 години
Пътуването с БДЖ е само за любители на силните осещания.