Арест и парична гаранция за мними квартиранти, обирали пенсионери

Задигнали 3000 лв. и таблет
5
Арест и парична гаранция за мними квартиранти, обирали пенсионери
Снимка: архив Булфото

Различни мерки за неотклонение наложи Районният съд в града на мъж и жена, обвиняеми за серия кражби от възрастни хора във Варна, съобщава информационна агенция "Черно море".

Спрямо 44-годишната С.Д. и 53-годишния И.Я. са предявени обвинения, че в периода 31 юли – 25 август тази година са влезли в домовете на редица възрастни хора от морския град и под предлог, че търсят да наемат квартира, са отнели парична сума от 3000 лева и таблет.

Съдът взе най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо И.Я., като счете, че са налице обосновани предположения за авторство на деянието и съществува реална опасност той да се укрие или да извърши други престъпления. Обвиняемият е многократно осъждан за престъпления против собствеността и измами, като деянието се явява извършено при опасен рецидив.

На обвиняемата С.Д., която е с чисто съдебно минало, съдът наложи мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 500 лева.

Автор: Слав Велев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
помагат на държавата в борбата и с пенсионеритеагент кучев
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Решение на проблемаZASHTOTO VARNA E GRADAT NA MAFIATA
1
0
 
9
 
! Отговори
Решение на проблема преди 9 години
След като има опасен рецидив, защо мръсникът продължава да вилнее на свобода?Законите ни трябва да станат като американските - доказан ли е рецидив, остава в затвора до живот!