Болницата в Бургас се нуждае от 150 кръводарители

Хората трябва да са пълнолетни и в добро здраве
22 окт 2014 09:10,
3
Болницата в Бургас се нуждае от 150 кръводарители
Снимка: архив Булфото

Бургаската болница има нужда от още 150 доброволци кръводарители, за да се попълнят липсващите количества. Това каза началникът на Отделението по трансфузионна хематология в здравното заведение д-р Тодор Бояджиев.

От започването на кампанията на 14 октомври до този момент, безвъзмездно кръв са дарили 25 души, съобщава БТА. Близките на пациенти, на които предстоят операции, също даряват, но за съжаление количеството не е достатъчно.

От МБАЛ-Бургас призовават всеки, който иска да спаси човешки живот, да го направи, като дари кръв в Отделението по трансфузионна хематология. Кръводарителите трябва да са на възраст от 18 до 65 години, да са в добро здраве, да носят личната си карта със себе си и да не са давали кръв в последните 60 календарни дни.

От болницата съобщиха още, че отделението по трансфузионна хематология получи нов хладилник за съхранение на кръвни продукти. Хладилникът е дарение от Червения кръст и е с вместимост 700 литра, като може да побере над 300 сака кръвни съставки. Дарението идва във важен момент за отделението, защото хладилниците бяха на повече от 20 години, обясниха от болницата.

Освен, че поддържа предварително зададена температура и влажност, новият хладилник има и аларма, която се включва, ако вратата му стои отворена над 30 секунди. Той има бактерицидни изолации, които елиминират възможността от замърсяване. Въпреки че хладилникът побира над 300 сака кръв, в момента е наполовина празен заради големия разход на кръвни съставки в последните дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абсолютно вярно е написаното във първия коментар.Моя много близка беше приета във същата болница във тежко състояние и са и включили една система със глюкоза и после са я изпратили да си ходи да се лекува във къщи.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бургаската болница е просто ужас, не ходете там и не давайте кръв. Повечето лекари са за изхвърляне, но като няма други, трябва да разчитаме на тези там.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За Бургаската болница не давам и капка урина, камо ли кръв. Най-отвратителните лекари са тук, надменни, груби до наглост към пациента. Болните бягат от отделенията, където са били настанени, защото в Бургаската болница не се извършва никакво лечение на лежащо болните / гастроентерология, а им се включват банки глюкоза и се оставят да си лежат и да се самолекуват. Не разрешават на болния да напусне болницата до 3 дни, защото така било по пътеката, пациента сам си заплаща рентгенова снимка .