Търсят спешно кръв за 21-годишен моторист от Пловдив

Тя му е нужна за още две операции
22 окт 2014 15:42,
42
Търсят спешно кръв за 21-годишен моторист от Пловдив
Снимка: Facebook

15 души са дарили кръв до момента в полза на 21-годишния Демир Василев от Пловдив, който катастрофира тежко с мотора си на булевард „Кукленско шосе”. 

Само един кръводарител обаче е бил с А отрицателна кръвна група, която е нужна за момчето, съобщиха от кръвопреливния център в Пловдив за Dnes.bg.

Още по темата
Той е настанен в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение с фрактура на базата на черепа и тежка черепно-мозъчна травма.

Има фрактури на няколко ребра, счупване на ключицата, счупване на няколко места на едното бедро и наличие на въздух и кръв в плевралното пространство. По спешност му е направена операция заради черепно-мозъчната травма, заради която се е наложило преливане на кръв. В момента той е в кома и на апаратна вентилация, а състоянието му продължава да е критично, казват лекарите.

От болницата съобщиха за Dnes.bg, че са необходими поне четири банки с А отрицателна, за да се извършат две спешни операции на момчето в Клиниката по неврохирургия и в тази по травматология.

Групата е изключително рядка, затова са изчерпани и наличностите в кръвопреливния център.

21-годишният Демир Василев е от Пловдив. От профила му във Фейсбук става ясно, че е любител на моторите и високите скорости. Там той се е снимал и с яркочервения си мотор, с който претърпя инцидента.

Лекарите дават надежда за живота на младото момче, ако операциите се извършат навреме и има достатъчно кръводарители.

Те призовават за съпричастност от страна на гражданите, за да се спаси животът на младежа.

В делничните дни доброволците могат да дарят кръв в РЦТХ-Пловдив на бул. „България“ № 234 Б и в разкрития подвижен екип на РЦТХ в Хирургичния блок на УМБАЛ „Свети Георги“ на бул. „Пещерско шосе“ №66, като съобщят, че дарената кръв е в полза пациента от КАИЛ на УМБАЛ „Свети Георги“ Демир Василев на 21 години.

Кръводаряването може да стане в часовете от 7:30 до 18:30 ч. в Центъра на бул. „България“ №234 Б и от 8:00 до 14:30 ч. при екипа на РЦТХ- Пловдив, който е на 1 ет. в Хирургичния блок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
РОДИТЕЛИ на ДЕМИР преди 9 години
Искрено благодарим на всички, които са се отзовали и са дали кръв за нашия син! Няма да забравим добрината ви!
23
0
 
0
 
! Отговори
До нео5 преди 9 години
Момче, кръвната ти група е наистина рядка. Но ако си отрицателен резус фактор може да даряваш само на отрицателен. Това значи, че твоята няма да свърши работа за съжаление. Мамка му, запази си желанието, мисля, че ще се намери човек в нужда в даден момент. Аз съм АВ+ и съм в Мюнхен. Дарявам тук. Поклон на такива хора с гражданско самосъзнание. Само така, малко останахме!
22
0
 
0
 
! Отговори
Тео преди 9 години
До 8.Не случайно го написах.Преди точно две седмици си карах на "високоскоростен" път.Бях зад един камион, 70 метра дистанция,без право за изпреварване. От отсрещната страна,с две ленти се появи една хонда, чисто нова.Момчето заспа зад волана,и точно за една секунда се вряза в камиона. Това НИКОГА няма да го забравя.Преди да почине, му правих изскуствено дишане уста в нос,защото ченето беше счупено и половината зъби ги нямаше.И се молех на Бог да не си го прибере. Сега разбра ли защо мисля така?
21
0
 
3
 
! Отговори
Таня преди 9 години
Така че от уважение към близките на момчето и болката ,която изпитват и без гнусните ви пожелания ,мисля че е по-добре да замълчите !
20
0
 
2
 
! Отговори
Таня преди 9 години
Ей толкова ли гадни са животите ви ,че с такава злоба сте изпълнение? Как е възможно да сте толкова лоши ,виновен или не той също е човек като всички ни ,а на никой не бива да се пожелават подобни гадости като тези,който избълвахте вие ? Не го пожелавам на никой,но никога не знаете какво може да ви поднесе живота и не дай си Боже, вие или децата ви да изпаднат в такава ситуация.. тогава мисля,че не бихте говорили така и със сигурност не бихте се почувствали добре ако прочетете подобни коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 1-нТи нормален ли си? А ако такова нещо се случи на твой близък, така ли ще говориш? Това ли е начина да се пожелава смърт, независимо за кой човек става въпрос? Стискаме палци момчето да се оправи, Господ да е с него!
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този дори по закон няма право да кара това нещо преди да навърши 24. Пожелавам му да оздравее, за да може със здраве да си излежи присъдата!
17
3
 
9
 
! Отговори
Мен преди 9 години
Абе направо при регистрацията на такъв тип мотор да искат и декларация за осигурени 4 банки кръв от необходимата група за шофьора.По цяла нощ ги слушам като правят тегели от светофар до светофар на 120м от районното и почват да реват деца на поразия лятото като ги стреснат в 2 през нощта, без да се съобразяват че 2-3 хиляди души живеят наоколо и 98% от тях спят.
16
11
 
3
 
! Отговори
1-н преди 9 години
да ходи да юрка на оня свет любителя на високите скорости...аре не го бавете донорчето...!
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 16: може да получава само от А(-) и О(-).
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само в Плвдив ли може да се даде кръв????
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
AB положителна може ли да дава на неговата някой запознат ли е:)
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трагедията с момчето и вината е лична на него и на неговите близки, била тя последствие от самонадеяност, глупост или кофти късмет - на всеки може да се случи. Ама общата трагедия е, че в един 300 000 град няма 8 банки с кръв на склад и това не е изключение за Пловдив - цялата държава е такъв батак. Толкова ли няма 8 човека с тази група в Пловдив? Хора сме, а е и казано - "Направи добро и го хвърли на пътя"! Или не сме хора, а сме мрънкачи, злобари, търговци на съдби, съдници и прочие.......
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До neo5Приятел,за (0-) се отнася това,че може да даваш на всеки,но може да взимаш само от (0-)
10
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДесенЕй....човека е решил сам да си сложи край на живота с този мотор след като се е врязъл с такава скорост в колата! Ако иска да се трепе по-добре да си тегли един куршум в главата ,но да не убива и други хора по пътя! Сега дайте да дадем кръв на убиеца! Ми няма да го направя...да става донор и това е!
9
11
 
15
 
! Отговори
Десен преди 9 години
Ненормалници анонимни. Дано на вас не ви се наложи да търсите кръв за вас или децата си. Тогава ще ви питам дали ще сте на такова мнение. Като не можете да помогнете, поне замълчете. Откъде разбрахте кой е виновен и как е станало всичко, че вече и етикети лепите и коментари давате. Това да не ви е хоремага в село. Замълчете!
8
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз лично съм моторист, но на такъв екземпляр кръв не бих дал. Ако се пребия карайки като *** очаквам същото и от другите мотористи. Затова си карам нормално и се наслаждавам на вятъра.
7
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да пообиколят малко болниците из страната и да посъберат малко *** "доброволци". Е, верно, ще се оръсят малко, но кръв ще съберат. :)
6
13
 
20
 
! Отговори
Тео преди 9 години
Не мога да разбера, защо някои хора таят толкова голяма злоба. Няма значение виновен или не, човек е. Дано се оправи. Само едно се чудя, не съм лекар, но нулева отрицателна няма ли да свърши работа, или е необходима непременно изогрупова? Както и да е. Приветствам такива новини, защото някой, който има желанието и е прочел, може да спаси човешки живот!Пожелавам сили на момчето и на близките му, и дано да прескочи трапа!
5
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Срещнал се е със съдбата си, сега пък и кръвна група да му осигуряваме, NO PASARAN.