15-годишна родила захвърленото бебе в Казанлък

Тийнейджърката е в болница в стрес, дават детето на приемно семейство
Обновена: 23 окт 2014 11:33 | 23 окт 2014 11:33, Камелия Цветанова
82
15-годишна родила захвърленото бебе в Казанлък
Снимка: Булфото, архив

Предполагаемата майка на изхвърленото в контейнер за смет новородено в Казанлък е в силен стрес в болницата "Христо Стамболски". Това съобщи директорът на болницата д-р Кети Манолова, цитирана от БТА.

Още по темата
Тя уточни, че не се е срещала с родилката, но е разбрала, че е 15-годишна ученичка, която е настанена в болницата заедно с баба си.

Момичето е потърсило помощ заедно с нея вчера първо в частен кабинет.

Новороденото е било изхвърлено в кофа за смет не повече от два часа след раждането, а момче с колело минути по-късно е потърсило помощ от продавачка в съседен магазин.

Една от версиите, по които работи полицията, е, че това е бил предполагаемият баща - момче в 11 клас от елитна казанлъшка гимназия.

Непълнолетните родители са били заедно по време на раждането и най-вероятно не са били сами, коментираха от полицията.

За действията си според Наказателния кодекс и Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни те подлежат на принудителни възпитателни мерки.

В понеделник новороденото момченце ще бъде изписано от болницата.

Димитър, както бе кръстено детето от социалните работници, най-вероятно ще бъде настанено в приемно семейство, която няма да е от община Казанлък, съобщиха от отдел "Закрила на детето" в Казанлък.

В дома, в който ще живее след понеделник Димитър, семейството има и друго приемно дете.

След 6 месеца Димитър ще бъде вписан и в регистъра за осиновявания, ако има отказ от биологичните му родители, които са непълнолетни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Anonimna преди 9 години
Gorkoto momi4e...
51
0
 
4
 
! Отговори
jorkata преди 9 години
do 55 .Моите уважения към вас, но какво искате да кажте, освен да им правят всяка седмица тестове за бременост училище ли ? А къде са били родителите на момичето? Как така не са забелязали дещря си?!?
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
lo6o vazpitani sa na6ite Balgarski deca , nikoi ne iskam da sadq,no v Komunizma nqma6e takav razvrat :(
49
3
 
6
 
! Отговори
тт преди 9 години
Родило се е българче. Веднага и незабавно българската държава да застане зад родителите. Да помага. Сега и веднага. Никакви глупости.
48
5
 
6
 
! Отговори
Стар учител пенсионе преди 9 години
Тези случаи стават от незнание какво да се прави в такива случаи.Аз обвинявам учителските колективи,които са неграмотни втакива случаи. Ами къде е училищния лекар-педагог.Той трябваше пръв да отреагира и младата мйка да бъде обгрижена и,насърчена и най важното окуражена и приобщена, а не отхвърлена и обругана от всички и оставена сама в безпомощност.
47
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
....не ги обиждайте ,не знаете случая какъв е,ето тя го е родила и бащата е потърсил помощ,а някоя от майките е била суфльор меко казано,не сгрешилите деца а майките са за трепане,явно внучето е било нежелано от родителите на учениците,така че не злобейте толкова към тия де факто деца и не знаете нашите деца един ден какво ще ни поднесат,аз в дадения случай ще си прибера "снахичката"и ще си гледам внучето,пак казвам виновни са големите
46
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хайде по-малко патос и лицемерие,за огромно съжаление не е първото новородено изхвърлено след раждане и слава Богу е останало живо,аз също смятам че родителите са виновни и то заради изхвърлянето на бебето,това момиче и момче каквото правили правили и по-добре че момичето не е абортирало защото мноооого от тия които реват за деца са правили аборт преди първо раждане,така че без лицемерие и представете си това дете току-що родило,ученичка,не стрес ами направо е за полуда,дайте им 2-ри шанс
45
0
 
7
 
! Отговори
т преди 9 години
а тиквениците дето искат по големи заплати и ранно пенсиониране щото работели под стрес къде са в случая да излезат и да разяснят случая щото това си е престъпление, майката на родилката,бабата тях да ги препитат,а *** дето се е правел на мъж докато са се въргаляли по леглата са да го вкарат в дранголника за некои и друг месец та да му се изясни, щото навремето на неговата възраст влизахме в казармата
44
1
 
12
 
! Отговори
ЕДНА МАЙКА преди 9 години
ПИТАМ КЪДЕ Е БИЛА МАЙКАТА НА ДЕВОЙЧЕТО?! ПРЕЗ ЦЯЛАТА БРЕМЕННОСТ ТЯ СЛЯПА ЛИ Е БИЛА.?! ТЯ /МАЙКАТА/ НЕ СЛЕДИ ЛИ ЗА ЦИКЪЛА НА ДЕТЕТО СИ СЛЕД КАТО ЗНАЕ , ЧЕ Е МОМИЧЕ И , ЧЕ СЕГА МОМИЧЕТАТА СЕ РАЗВИВАТ ПОЛОВО ПО- БЪРЗО. ЗА МЕН ВИНОВНА Е МАЙКАТА НА МОМИЧЕТО. СЪС СИГУРНОСТ ПРИРОДАТА ЩЕ СИ ОТМЪСТИ И ТО ЗЛОВЕЩО. ТОВА Е ГАВРА С ЕДИН ЧОВЕШКИ ЖИВОТ/ ПЛАНИРАНО УБИЙСТВО/
43
0
 
27
 
! Отговори
Теди преди 9 години
Господ го е опазил горкото бебе ,така да започне животът му. Дано да го осинови добро семейство и да расте много щастливо.
42
5
 
21
 
! Отговори
МАЙКА преди 9 години
Всички от двете семейства имат вина, не само момичето и момчето. Ако наистина са били заедно при раждането, децата са имали СИЛНА ВРЪЗКА. Сигурно техните родители са забъркали тази брутална каша. Не извинявам тийновете, търся ОБЯСНЕНИЕТО. Чудовищно е да изхвърлиш новородено като непотребна вещ, за това няма две мнения, но мога да си представя натиска върху двамата какъв е бил. Побъркали са се от ужас и безсилие, и резултатът е потресаващ. И двамата още са деца, трябва да им се даде шанс. ТРЯБВА!
41
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
понамирисва цялата работа. Родила сама в заедно с таткото за асистент! Това да не е доктор Куйн лечителката? Според мен са я свършили възрастни хора тая работа с израждането и изхвърлянето. Няма как да живеят заедно и да не разбере, че дъщеря й ще ражда! Всяка раждала жена знае, че то не е ей така, да щракнеш с пръсти и готово. Като цяло тази история много добре илюстрира картинката, до къде сме изпаднали като морал, хуманност и интелект...
40
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Казвате били малки станала грешка...да, на всяка жена може да се случи да забременее не планирано, но да метнеш бебе в контейнер с ясното съзнание, че ще умре, за това оправдание няма! Не го искала, ок. Да беше го дала за осиновяване още при раждането и готово.
39
0
 
14
 
! Отговори
абв преди 9 години
Браво Храсимира, и аз като теб имам две деца, но бих взела някое толкова нежелано дете без да се замисля!
38
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ауууу, горката! А га метна бебето в контейнера що не беше в стрес? И не ми излизайте с оправданието, че е непълнолетна. Щом може да прави секс може и да поеме отговорност за деянието си. В случая опит за убийство.
37
5
 
24
 
! Отговори
Нели преди 9 години
Момичето било в стрес, представете си, а как се чувствало бебето тогава? Вярно е, че няма разум, ни има чувства и вместо усещане за топлина и грижа, то е захвърлено като *** в контейнера.Това ще се отрази на цялостното му развитие, никой не заслужава така да навлезе в живота. Това от сртана на майката си е опит за умишлено убийство и тя ни най-малко заслужава съчувствие. Аз лично бих я сложила в контейнера.
36
1
 
27
 
! Отговори
гост преди 9 години
и двамата непълнолетни родители трябва да понесат отговорност, навремето имаше детски педагогически стаи за превъзпитаване, виновни са и родителите що за възпитание са дали на децата си, ***
35
4
 
19
 
! Отговори
майка преди 9 години
На това безотговорно момиче трябва да му се забрани да ражда повече (де да можеше така!)! Според мен това е единственото адекватно наказание за жена, изхвърлила бебето си в контейнер за смет!
34
1
 
26
 
! Отговори
спомен преди 9 години
Вече всички са измрели около мен, но си спомням, че майка ми, родена 1909г. е била осиновена от баба ми-хористка в Катедралата на Варна: видяла мъж, който седи на стълбите с две бебта-близначета, още едно момиченце на 4 години; мъжът бил от добричките села, жена му починала и той дошъл да остави децата на някого; НО ПРЕД ЦЪРКВА, декември 1909г.! баба ми взела едното бебе, момченцето го взела друга жена, 4-годишното момиченце го пратили на роднини в Лясковец.И тримата ( едната е майка ми) ги поз
33
0
 
19
 
! Отговори
лол преди 9 години
Това не са хора, това са ***!