Пропадна част от пътя за Банско

Пари за ремонта няма, нужни са 600 хил. лв.
24 окт 2014 16:13,
14
Пропадна част от пътя за Банско
Снимка: БулФото

Броени седмици преди началото на зимния сезон се срути подпорна стена по пътя Симитли – Разлог в района на с. Градево, по който минава и трафикът за курортния град Банско. Причината за срутването са проливните дъждове в последните дни.

Участъкът е обезопасен, но движението е затруднено и се извършва само в едната лента.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ изчислиха, че за цялостното му укрепване и ремонтиране ще са необходими 600 хил. лева.

„Към днешна дата Агенцията не разполага със средства за извършване на ремонтни дейности“, се казва в съобщението на АПИ.

Очакванията са необходимите пари да бъдат осигурени от актуализацията на бюджета, която беше предложена от служебното правителство.

По оценка на АПИ за зимната подготовка на пътната мрежа са необходими общо 15 млн. лева. Парите ще бъдат изразходвани за подновяване на настилки, поставяне на маркировка и други необходими дейности.

На първо време движението в района на село Градево ще бъде регулирано със светофарна уредба. Алтернативните маршрути до Банско минават през Велинград – Юндола и Белово – Юндола.

Още новини за инфраструктура четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
600 000лв. няма за ремонт на пътя, ама всяка година взимат по 200 000 000лв. че и повече от винетките и данъците. Е тез пари къде са аджеба?
9
0
 
2
 
! Отговори
бокотиквичката преди 9 години
Преди по-малко от пет години ГБС направи ремонт на пътя, но държавниците се радваха да "инспектират" пред камерите, да се харчат държавни пари, но не и да се търси качество. Защо си мисля, че строителят трябва да има гаранционна отговорност и да отстрани повредата, дължаща се на некачествено свършена работа. Каква е тази цена, та тези 30-40 метра струват колкото 250 метра магистрала!?!?
8
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
nikoi ne hodi tam v taq pystosh ...
7
0
 
11
 
! Отговори
<><> преди 9 години
Продайте на Боко новото ауди .....ще ремонтирате пътя и ще артисат даже ! Макар че за 600 бона се вдига много сериозна кооперация .....ама карай ....100 бона ремонт и 500 бона в паниците !
6
0
 
12
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Няма 600 000 лв за ремонта преди зимния сезон на пътя към курортен комплекс Банско ? Тия съвсем за мезе ни взеха .......я сметнете колко пари лапате от винетки бе палячовци ?!
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Причината е некадърна работа, а не проливни дъждове. Сякаш само в България вали дъжд...
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А,пари за заплати на новоизбраните депутати има,въпреки,че още не са започнали никаква работа и не са встъпили в длъжност-полагане на клетва.Да не говорим за откраднатите пари от строежа на магистралите.Там е чистата далавера.Предстои такава и от санирането.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми да викнат дужките на бат Бойко, Каназиревите да си го дооправят, ако не ме лъже паметта, точно те праиха ремонт там преди няколко години, че и тогавашния министър на регионалното развитие и сегашен президент, ги потупа финансово по рамото, за "добре свършената работа"
2
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хотелиерите от Банско и района да се бръкнат в полза на предстоящия сезон!
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде си Бай Тошо да видиш?