Петметрови преспи затрупаха автомобили на Беклемето

Всички пътници са спасени с тежка техника
25 окт 2014 22:28,
19
Петметрови преспи затрупаха автомобили на Беклемето
Снимка: Булфото

Петметрови снежни преспи затрупаха автомобили с пътници на Беклемето. В снежната схватка попаднаха 23-ма души. Всички те са били спасени с тежка техника на 61-ва Стрямска механизирана бригада и коли на Пожарната.

Още по темата
Това разказа пред БТА областният управител на Пловдив област Розалин Петков, който лично е участвал в спасителната операция.

Всички бедстващи на Беклемето са спасени и прибрани на топло в Сопот, но колите им остават в снега, каза Петков. Чрез кметовете на Сопот Веселин Личев и на Карлово Емил Кабаиванов спасените ще бъдат настанени в мотел край Сопот, има готовност при недостиг на място една част от тях да бъдат настанени и в помещения на бригадата. За всички има осигурена и топла храна.

Спасените от стихията са тръгнали от Северна България преди да бъде затворен проходът. На върха обаче ги застига силна боря и виелица, разказа Розалин Петков. Много бързо пътят и колите са били затрупани със снежни преспи високи около пет метра, пътят е бил отцепен и от много нападали дървета, които спасителите е трябвало да разчистят, за да стигнат до бедстващите.

По-рано днес от снежната схватка на Беклемето бяха спасени 4 автобуса и десетки леки автомобили, съобщи още БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: снягБеклеметопреспи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
orakul преди 9 години
zimata o6te ne e zapo4nala i vsi4ki slojiha pampersi tova e na4alo 6te ima metri snqg stud zemetreseniq
12
2
 
21
 
! Отговори
ИВАН преди 9 години
ДЕЦАТА ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА ЗНАЯТ ,ЧЕ ТОЗИ ПРОХОД СЕ ЗАТВАРЯ ОТ ОКТОМВРИ ДО МАРТ ! КЪДЕ СА ТРЪГНАЛИ ТЕЗИ ПЪТНИЦИ И ЗАЩО ПРОХОДА НЕ Е ЗАТВОРЕН ! ДА ОТГОВОРЯТ НОВОНАЗНАЧЕНИТЕ ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ ,ФИРМАДЖИИ И ЛИЧНО БЛИЗНАШКИ / ГЕРБ /! КАТО СТИГНАЛИ НА ВЪРХА ,ТОГАВА ГИ НАСТИГНАЛА БУРЯТА- ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ОТ ДЕСЕТ ДНИ ЗНАЕ ЗА ПРИБЛИЖАВАЩАТА БУРЯ !
11
0
 
4
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
Салахадин, явно говорим за различно време, при мене беше явно първото и ония дивак старшината Димитров който беше в работилницата го изпъна през къра 120,км./ч. Но както и да е. Айде наздраве по случая.
10
2
 
27
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Карловската танкова бригада на времето си беше една от най...елитните.Другата беше в Айтос.
9
2
 
4
 
! Отговори
Салахадин преди 9 години
Съмнявам се да е било едно.Провеждаха се ротни стрелби.А те не бяха само с 3-те БТР-а на нас "Каските" щото самата бригада беше с поне 10!!
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"боря", "снежна схватка"... Верче, ти български знаеш ли изобщо?
7
0
 
4
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
Салахадин, недеи да лъжеш, бмп, то беше само едно, на стрелбището на Анево, другото всичко беше танкове, скатавка такава ;)
6
4
 
35
 
! Отговори
Олеле МАЛЕЕЕЕЕЕЕ!!! преди 9 години
Това е нещо УНИКАЛНО!!! На Беклемето не е валял сняг от 700 години! Страшна изненада е настигнала всички граждани на България, които са попаднали в уникалната ситуация.... Нооооооо държавата и армията са на високо космическо и земно ниво и са реагирали бързо и адекватно на невероятното и непредвидимо БЕДСТВИЕ... Все пак, сняг в България и особено на "малкото" планински проходи, които имаме- Това е природен ФЕНОМЕН, който се проявява веднъж на няколко поколения хора...
5
1
 
6
 
! Отговори
Салахадин преди 9 години
Бегай ,че кат се сетя горе на Анево ония вълци ,дето съм давал наряд:)Как съм се крил по БМП 2-ките не ми се мисли :)
4
1
 
27
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Ами то вече поделенията ни се броят на...пръсти и естествено,че Карлово не е...наблизо.Нафтата ще я...изпишат за колонно кормуване.Все пак,да поздравя командирите и войниците взели участие в тази спасителна...мисия,да са живи и здрави.
3
0
 
17
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
Салахадин, забрави Иганово, и аз съм мръзнал като воиник по тези места. Еххххх, какви спомени.
2
4
 
18
 
! Отговори
Салахадин преди 9 години
Ами Гошо то не е и наблизо.Служил съм там.Да предположим,че са горе.Желият проход е 30 км.Наполовина е 15.Долу на Кърнаре до Карлово са 20 през Анево и Сопот,та станаха общо 35-40.Не ми се мисли колко нафта са изгорили шапкарите.Но добре,че придвидливите водачи са включили фаровете за да ги намерят :)*** до ***!!!
1
1
 
32
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Добре че все още има тук там по някое военно поделение и могат да помогнат...адекватно на закъсали хора.