Снегът остави хиляди абонати на ЧЕЗ без ток

Най-засегнати са Троян, Самоков и южните части на София
25 окт 2014 12:17,
43
Снегът остави хиляди абонати на ЧЕЗ без ток
Снимка: Архив, Булфото

Падналият първи сняг събори много дървета върху съоръжения на ЧЕЗ и остави клиенти на компанията без ток. Най-засегнати са общините Троян и Самоков, както и южната част на София, в полите на Витоша, съобщиха от компанията.

В Община Троян са прекъснати 5 въздушни електропроводни линии, 6 аварийни екипа работят отстраняване на повредите, а без електрозахранване в момента са 14 000 абонати.

В Община Самоков са прекъснати 2 въздушни електропроводни линии, като са засегнати около 7 100 абоната. По локализирането и отстраняването на авариите работят 3 аварийни екипа.

В района на София са изключени 6 въздушни електропроводни линии, като са засегнати около 12 000 абонати  в Панчаревро, Лозен, Симеоново, Драгалевци, Бояна, в.з.Малинова долина, Бистрица, Герман, Кокаляне и Долни Пасарел. За  отстраняване на повредите работят 9 аварийни екипа.

С цел по-бързо локализиране на авариите и възстановяване на нормалното електрозахранване на клиентите на ЧЕЗ, са сформирани 40 допълнителни аварийни групи.

В днешния ден на цялата територия на ЧЕЗ разпределение България има на разположение 88 аварийни групи, оборудвани с нужните материали и инструменти. Осигурена е и необходимата високопроходима техника и специализирани автомобили – автовишки, автокранове и автобагери, уверяват от компанията.

При необходимост ще бъдат сформирани още допълнителни групи с цел бързо възстановяване на електрозахранването, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: снягЧЕЗ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
krisko преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯКолега усещам намека ти с песента на Тодор Колев , но ако незнаеш да споделя , че в САЩ преобладаващи са дървени стълбове а не йелезобетонни както в БГ . Не е изцяло проблема в това какви са стълбовете а как се поддържат като цяло електропреносните компоненти и дървета , храсти и тем подобни около тях . А от лични наблщдения и трите енергодружества не влагат в подмяна на старите наследени от еднооото старо време !
27
0
 
4
 
! Отговори
... преди 9 години
До ме"Във всяка нормална държава, неинвестицията в поддържане и обновяване на мрежата, ще е нарушение на договора и причина за отнемане на лиценз."Ето, дори Албания успя да ги изгони, платиха си неустойки 90 милиона, които са сигурно печалба за няколко месеца и приключиха.Докато ние - обърнахме го на политика..и се забрави първопричината!!!!
26
0
 
5
 
! Отговори
ЧЕЗ да ги .... преди 9 години
... обещети за нанесените неприятности.
25
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо бе, важното е че ЧЕЗ, МЕЗ, ДКЕВР и там подобна *** вдигнаха цените на тока с 10% и ще ги вдига с още
24
11
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
НАИСТИНА МИ СТАВА МНОГО МЪЧНО КАТО ГЛЕДАМ СНИМКАТА С ТОЗИ СТЪЛБ И ЖИЦИ ! СЕЩАМ СЕ ЗА ЕДНА ПЕСЕН НА ТОДОР КОЛЕВ - КАК ЩЕ ГИ СТИГНЕМ ТУРЦИТЕ !
23
10
 
5
 
! Отговори
не бе не преди 9 години
Българина обича да краде,наеми българина някъде на работа първото нещо,което минава през умната му глава е какво да открадне.Дай му един камион да кара,ще забележиш,че камиона почва да харчи много,наеми го като готвач,ще забележиш,че за сметка на клиентите неговото семейство почва три пъти на ден да яде месо.....примери много
22
2
 
26
 
! Отговори
ме преди 9 години
Брей, тая мрежа на ЧЕЗ явно е уникална. Работи предимно на слънчево и тихо време, като валне малко порой или сняг, и токът угасва и се почват гръмките заглавия как сформирали 50 работни групи. И хиляда да сформирате, докато не модернизирате мрежата, всеки път като завали нещо ще е бедствие. Ама ние сме улави, че ви търпим простотиите. Във всяка нормална държава, неинвестицията в поддържане и обновяване на мрежата, ще е нарушение на договора и причина за отнемане на лиценз. Само не и в нашата.
21
7
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
КАКТО СЕ КАЗВА В ЕДНА ПЕСЕН - ЯЖ МАМАЛИГА НЯМА ДА УМРЕШ ,НО И ХУБАВО НЯМА ДА ВИДИШ !ТА И ВАШАТА РАБОТА Е СЪЩАТА ,НО САМИ СТЕ СИ ВИНОВНИ ! АКО КРАЖБАТА НЕ БЕШЕ В КРЪВТА НА ПОЧТИ ВСЕКИ БЪЛГАРИН ,СЕГА И МИНИСТРИТЕ ВИ НЯМАШЕ ДА СА КРАДЦИ ,А ЩЯХА ДА ИЗПОЛЗВАТ ПАРИТЕ ДАРЕНИ ОТ ЕС В ПОЛЗА НА НАРОДА ,А НЕ С ТЕЗИ ПАРИ ДА СИ КУПУВАТ ЯХТИ И ИМОТИ ! БЪЛГАРИНЪТ ИСКА ХЕМ Х... МУ ДА БЪДЕ ВКАРАН ДО КРАЯ ,ХЕМ ПЪК ДУШАТА МУ ДА Е В РАЯ ! НЕ СТАВА ТАКА ,НЕ ТРЯБВА ДА МИСЛИТЕ САМО ЗА ЛИЧНИЯТ СИ КЕЛЕПИР !
20
4
 
10
 
! Отговори
до гурбетчия преди 9 години
На българина все някой друг му е виновен.А зимата нито ще е лека,нито топла.Очаква се дълга,студена,а доколкото се вижда и тъмна зима.Много хора ще умрат от студ,освен клошарите за които никой не се грижи поне с един топъл обяд,а и много самотни пенсионери
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Без ток пък който най-сетне да се мога изхвърли си навън.
18
6
 
15
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
АМИ ЕС ВИ ОТПУСНА ПАРИ И ЗАТОВА ДА СИ ПРЕКАРАТЕ КАБЕЛИТЕ С НИСКО НАПРЕЖЕНИЕ ПОД ЗЕМЯТА ,ЧЕ ДА НЕ СЕ КЪСАТ ОТ ВИЕВИЦИ И НАТРУПАН СНЯГ ,АМА И ТЕЗИ ПАРИ ВИЖДА СЕ ,ЧЕ НА СА ИЗПОЛЗВАНИ ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ ,А НЯКОИ МИНИСТРИ СА СИ КУПИЛИ ИМОТИ ОТ САЩ И СКЪПИ ЯХТИ ! НО СПОРЕД ВАС И ЗА ТОВА ЕС Е ВИНОВЕН НАЛИ ?! НЯМА УПРАВИЯ ЗА ВАС ! ХУМОР И САТИРА СТЕ ! ПОЗДРАВИ ОТ ДАЛЕЧНА ГЕРМАНИЯ С ПОЖЕЛАНИЕ ЗА ЛЕКО И ТОПЛО ПРЕКАРВАНЕ НА ЗИМАТА !
17
3
 
12
 
! Отговори
Урааааа турчина преди 9 години
Урааааааааа нямаме ток,комунизма се завръща.Сега остава да скрият бананите и портокалите
16
4
 
8
 
! Отговори
Привет от Анталия преди 9 години
По снимката си личи колко сте "европейци" !
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бъмзи вместо дa зaкaчaш гурбетчия що неси пъхнеш ръцете в моите гaщи дa видиш питонa
14
2
 
4
 
! Отговори
FELIKC преди 9 години
HEZ ENERGO--PRO I EVN----VAN OT BALGARIA NACIONALIZACIA NA ENERGOIZTOHNICITE I PRENOCNATA MREGA V NAHATA BALGARIA NACIONALIZACIA NA MEDODOBIVA ZLATODOBIVA MINERALNITE I GORCKI RECURCI I BALGARIA CTE BADE OTNOVO C CAMOHUCTVIE NA NEZAVICIMA DARGAVA KATO UNGARIA CARBIA ---VAN OT BALGARIA FAHICTI MRACNI
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако, ги питаш, влагат пари за подмяна на мрежата, едва ли не през два дни:)))
12
1
 
19
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 9 години
Енерго про също !
11
3
 
32
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 9 години
Албанците наскоро изгониха ЧЕЗ от страната си !Ние какво чакаме още ?Не е само ЧЕЗ обаче ! Селата около Търново по посока Миндя нямат ток от сутринта.Пътищата не се чистят. Има нападали клони и дървета навсякъде ...Няма вятър. Няма ураган. Просто от сутринта вали мокър сняг на парцали.Тази държава е пълен т.ашак !!!
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АЛБАНЦИТЕ ГИ ИЗГОНИХА ЧЕЗНИТЕ ТОЧНО ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА. НИКАКВА ПОДРЪЖКА НА ЕЛ. МРЕЖАТА. ПРИ МАЛКО СНЯГ И ДЪЖД ТРАФОВЕТЕ КОИТО СА ЗА НИСКО НАПРАЖЕНИЕ ИЗДАВАТ БАГАЖА. ОЧАКВАЙТЕ И ПАДАНЕ НА СТЪЛБОВЕ ЗА ВИСОКО НАПРЕЖЕНИЕ ПОРАДИ КОРОЗИЯ. ТЕЗИ СТЪЛБОВЕ НЕ СА БОЯДИСВАНИ ОТ ВРЕМЕТО НА БАЙ ТОШО. ПОЛОВИН АЛБАНИЯ ОСТАНАХА БЕЗ ЗАХРАНВАНЕ ТОЧНО ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА. СТЪЛБОВЕТЕ ЗА ВИСОКО НАПРЕЖЕНИЕ БЯХА РЪЖДЯСАЛИ И ИЗПОПАДАХА КАТО КРУШИ. А ИНАЧЕ ДА НЕ ЗАБРАВИТЕ ДА СИ ПЛАТИТЕ НОВИТЕ СМЕТКИ.
9
10
 
13
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
КАТО ГЛЕДАМ НА СНИМКАТА ТЕЗИ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ СТЪЛБОВЕ И ЖИЦИ ,СИ МИСЛЯ ЧЕ СНИМКАТА Е ОТ велика русия ! КАК Е ВЪЗМОЖНО В БЪЛГАРИЯ ДА ИМА ГРАДОВЕ ИЛИ СЕЛА С ТАКИВА СТЪЛБОВЕ И ЖИЦИ ?! В ЕВРОПА И В МОДЕРНИТЕ СТРАНИ ВСИЧКО МИНАВА ПОД ЗЕМЯТА !