Спряха колите по част от „Хемус”, бедствие и в Габрово

В Бургаско преливат три язовира, затворени са пътища
Обновена: 25 окт 2014 16:55 | 25 окт 2014 16:00,
22
Спряха колите по част от „Хемус”, бедствие и в Габрово
Снимка: БТА

Движението на превозни средства по автомагистрала „Хемус” в участъка от София до Ботевград е временно преустановено. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Причината за крайната мярка са силните снегонавявания в района. Движението на тежкотоварни превозни средства е забранено както по „Хемус”, така и по „Тракия” в района на област София, съобщиха още от Агенцията.

Още по темата
25 окт 2014 07:48
22

Автомагистрала „Тракия” също бе затворена за движение тази сутрин, за да бъде почистена от снега, а около обяд бе отворена отново.

Затворени за движение са и няколко прохода - "Шипка", "Златишки", "Троянски" и "Върбишки". "Предела" е затворен за движение на МПС над 12 т., в проходите"Твърдишки" и "Вратник" не могат да се движат камиони над  10 т, в  „Айтоски” – за над 20 т., а в "Дюлински" – изцяло за товарни превозни средства.

В проходите "Петрохан", "Превала", "Рожен" и "Пампорово" всички автомобили и камиони трябва да се движат задължително с вериги, а
товарните превозни средства трябва да са без ремаркета и полуремаркета.

Проходите "Печинско", "Котленски", "Обзорски", "Ришки" са отворени за всички МПС, а Проходът на Републиката е отворен само за леки автомобили, съобщиха още от АПИ.

Тежка остава ситуацията в Бургаско, където е обявено бедствено положение. Кметът на града Димитър Николов обяви пред „Фокус”,  че преливат три язовира един в с. Маринка и два в с. Извор. Заради силните валежи са затворени основни пътища. Един от тях е Бургас-Созопол, на който през лятото силна приливна вълна уби две жени.

От пресцентъра на полицията в Бургас съобщиха, че са затворени следните пътища в областта: пътя Приморско – Созопол и в двете посоки; пътя Приморско – с. Ясна поляна; община Средец : пътя от с. Драчево до Аврамов мост; община Бургас : пътя Бургас – Созопол и в двете посоки; пътя от разклона за с. Извор до самото село / намира се по пътя Бургас – Малко Търново/; пътя от пътен възел „Юг” към ж.к. „Меден Рудник” поради излизане на водите на езерото „Вая”; Движение по пътя от Бургас за Средец се отбива през кв. „Горно Езерово” и с. Черни връх / важи и за обратния трафик/.

На територията на Поморие – град главните улици са залети, но се работи по отводняването.

Междувременно и кметът на Габрово Таня Христова обяви бедствено положение на  територията на общината.  Въведен е в изпълнение общинският план за защита при бедствия и са мобилизирани всички структури, ангажирани с  неговото изпълнение, съобщиха от общинския съвет.

Обилният снеговалеж в района продължава. Без ток заради аварии вече са над 50 села и пет градски квартала. Автобусите  към Севлиево и към Велико Търново не вървят. Силно затруднено е движението на автомобилите по общинската  пътна мрежа - както по градските направления, така и по пътищата към селата.

 Общината организира транспортирането на 45 души, между които и 20 ученици. Те са останали на гара Съботковци следпрекъсването на движението на влаковете по това направление  заради паднали на железопътната линия дървета и клони. Снежната покривка в планината е около 50 сантиметра, вятърът навява преспи, а видимостта е силно ограничена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
ставри преди 9 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Нещо си се малко пообъркал(ама мъъъъничко)В Габрово снега е към 50 сантима,и още не е спрял да вали.
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първо, проблеми със снега ВИНАГИ е имало. Второ, навремето имаше 10 пъти по-малко коли.
11
17
 
19
 
! Отговори
Раннобуден преди 9 години
Нали искахте Гроб и подлогата им Близнашки?!?!?!?!? Сега тихо и им се наслаждавайте на алчната некадъност!!!!И онази полу жена Плевнята,където го изрови Близнашки!!!!!
10
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
големи сте отворковци всичките за това държавата за никакъв х*й не става! Да не си ходил да го мериш тоз сняг или да знаеш какво реално става? ***.
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е само началото...
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 9Ми вземи прочети статията и ми кажи дали проблема е снега...
7
7
 
47
 
! Отговори
до 5 преди 9 години
Снегът в Северна България е не повече от 25 см. Ако на това му казваш голям сняг ще ти кажа, че, когато бях дете преди 35-40 години имаше сняг по 1 метър, но улиците и пътищата бяха изчистени.Тогава изкарваха верижна техника и дори военни машини. Армията помагаше на много места.Днес нямаме армия, нямаме и държава !Имаме една колония управлявана отвън от назначена вътре колониална администрация.
6
10
 
35
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 9 години
до 4Телевизиите на илюминати постоянно манипулират хората. Телевизия "Европа" е също телевизия обслужваща Новия световен ред !Други такива са BTV, NOVA, TV+ ...Просто, когато ви кажат нещо по тези телевизии не вярвайте !А, що се отнася до днешното положение в страната, то показа пълното безхаберие на служебния кабинет на ГЕРБ, както и на герберските кметове в Търново и Габрово !
5
0
 
39
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
Държавата е в бедствено даже катастрофално пложение, а природата си е съвсем наред!!!Всяка година има едни пари дето се заделят за бедствия, аварии, поддръжка на пътища и съоръжения като язовири, диги, реки и тем подобни....НОООО, тия пари вече се прибират от определени хора преди още да бъдат раздадени на общините! Ще попитате как така?! Ами много лесно - държавата е обрана до шушка и понеже няма много за крадене, вече посягат и на тия пари и не забравяйте 4е шепа народ поддържа 240 ***!!!!!
4
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До HiterАко беше само сняг 2 см нямаше да има проблем. Аман от *** тука
3
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По телевизия Европа манипулират зрителите. Не било чистено с страната ,защото предишните не били оставили пари в хазната. А този от Пътна инфраструктура каза, че по начало договорите се сключват от 1 ноември. Как да вярваш на мошенически телевизии ?!
2
3
 
10
 
! Отговори
Късметлии са ! преди 9 години
Да им е честито на габровци !
1
4
 
22
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
БАБО МРАВКЕ ГДЕ ТАКА ?!ТИЧАМ ЩУРЧО ЗА ХРАНА ! А ТИ КЪДЕ С ТАЗ ЦИГУЛКА ?!ДНЕС КАЛИНКАТА Е БУЛКА ,ТА СЪМ КАНЕН НА СВИРНЯ !А КОГАТО СНЯГ ЗАБРЪСКА ,ЩО ЩЕ ЧИНИШ ТИ ЗИМЪСКА ?!АМИ СРАМ НЕ СРАМ ЩЕ ПОИСКАМ ОТ ТВОЙТО ЖИТЦЕ СБАНО !А ПЪК АЗ НЯМА ДА ТИ ДАМ ,ГИДИ ДЪРТИ МЪРЗЕЛАН !