Нови десет села останаха без ток в Габровско

Бедственото положение от 25 октомври остава в сила
29 окт 2014 19:32,
9
Нови десет села останаха без ток в Габровско
Снимка: Архив БТА

Нови десетина габровски села са останали днес без ток, стотици са семействата, които пет денонощия са без електроенергия. Общо 22 са населените места без ток днес към 16,30 часа. Бедственото положение, обявено на 25 октомври, остава в сила. Това съобщиха от общинския съвет по сигурността.

Още по темата
Размерът на щетите, нанесени от тежкия и мокър сняг, още не може да бъде установен, пише БТА. Общината ще поиска помощ от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет и ще се надява на бързото им получаване предвид наближаващите зимни месеци, съобщиха от администрацията.

Сред основните приоритетите в бюджета на общината за 2015 година ще бъде инвестиция за обновяване на техниката на общинското предприятие "Благоустрояване", както и закупуването на машини за почистване на тротоарите.

Заради поройни дъждове, замътили водата на язовир "Христо Смирненски" преди седмица, водата в Габрово все още е негодна за пиене и за готвене.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От герберастка некадърница - толкова.Йорданка Фандупкова 2
7
1
 
1
 
! Отговори
chiva преди 9 години
ami, lajete pak :(te sa umni injeneri i si proizvejdat s bulgar generatori toka :)
6
3
 
2
 
! Отговори
ставри преди 9 години
Не добре почистени от снега улици,мътна вода от чешмите,неработещо парно отопление-ето това е днес Габрово.А дали ще го помним до изборите за кмет да речем.Май нещо я объркаха със снегопочистването-някакви малки тракторчета се мъчат да чистят снега,сигурно големите са резерви и ще ги пуснат към април месец.Или нещо има със договорите подписани м/у фирмите и общината?То пък падна мъгла и нищо се не види и разбира.
5
2
 
2
 
! Отговори
лот преди 9 години
теа нови тротоари, дето ги направиха по европроект по-добре да не се чистят с машина, щот ще трябва да ги полага някой на ново.
4
2
 
1
 
! Отговори
кристиян преди 9 години
Ами ние си плашаме сметките не стоим без ток хора има хора дето няма и какйво да ядат но си плашат.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В общините се скатават най-некадърните и мързеливи чиновници. Но са готови да те рекетират до дупка. С нищо не помагат на хората, защото са безхаберни към проблемите и бедите им. Дори им пречат с безумна бюрокрация. Това е европейска България.
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен А колко, нови търтеи назначиха в Общината за 3-4 години ! Лелей!
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе ,той снега ,дето има дума се стопи ,те бедствие . Просто безсилие на кметицата и общината. Безсилие !