В Габрово продължават да бедстват, още има села без ток

Децата отново са на училище
Обновена: 29 окт 2014 10:02 | 29 окт 2014 10:01,
1
В Габрово продължават да бедстват, още има села без ток
Снимка: архив, БТА

Бедственото положение, обявено на 25 октомври, остава в сила. Все още без ток са 12 села, два квартала и отделни абонати в града. Това съобщиха от общинския съвет по сигурността.

Още по темата
Основен проблем са пречупените дървета и клони, които препятстват възстановяването на електрозахранването и причиняват нови аварии по електропреносната мрежа. На територията на общината работят 28 екипа на дружеството "Енерго Про", сред които подкрепления от Добрич, Варна и Шумен.

Проходът Шипка се преминава при зимни условия. Пътят към туристическата местност Узана е заснежен, но е проходим. Видимостта в планината е ограничена до 50 метра заради мъгла. Основните пътни артерии са почистени и са проходими.

Градският и междуградският транспорт се движат по разписание. Отстранена е аварията в един от основните тръбопроводи на топлофикационното дружество, която остави габровци вчера и без парно отопление.

Влаковете между гарите "Царева ливада" и "Габрово" не се движат заради прекъснато напрежение в контактната мрежа.

Днес учебните занятия в града са възстановени. Продължава работата по отстраняване на авариите в електрозахранването, разчистват се по-малките улици в града и в селата.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
БГ ДЕПУТАТИН преди 9 години
Няма да се стягате , бе ! Да си бедстват там....... Все някой ден... снега ще се стопи.... и ще се оправят лека полека! Много по- важно е , че вече съм у Парламенто...... ще си взимам четирицифрена заплатка и солидни премийки за правене на - НИЩО!........ ще си ям безплатните кюфтета.... ще ме карат скъпите колички БЕЗПЛАТНО до нас........ И за "развлечение" вместо да работя за вас.... ще участвам в няколко Борда на фирми , които ще точат вашите пари и ще подържам Авто парк и скъпи любовници!!..