Работник загина при трудова злополука в рудник "Ерма река"

Мъжът е намерен мъртъв във водата в шахта на рудника
31 окт 2014 13:56, Красимир Ангелов
0
Работник загина при трудова злополука в рудник "Ерма река"
Снимка: Булфото, архив

Работник е загинал при злополука в рудник "Ерма река" на ГОРУБСО-Златоград, съобщават от Областната дирекция на МВР в Смолян.

Мъжът е намерен мъртъв във водата в шахта на рудника. Причините за смъртната злополука се изясняват, като по случая е образувано досъдебно производство, информират от полицията.

Инцидентът е станал при нощната смяна, вероятно при самото спускане с асансьорната клетка в шахтата. Загиналият е 42-годишен мъж, тръгнал с рудничния асансьор, за да включи техниката за изпомпване на вода.

Според информация от Инспекцията по труда в Смолян шахтата е резервна и в нея не се извършва производство и рудодобив. Водата в шахтата е поддържана до определено ниво, а работникът е работил като помпиер от екипа за водоотлив.

При първоначалния оглед на тялото е забелязана рана на главата. Предполага се, че именно нараняването е станало причина за падането на мъжа от асансьорната клетка във водата.

Повече информация относно причините за трагичния инцидент ще бъде оповестена след извършване на аутопсия, уточняват от разследващия екип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари