Откриват сезона в Банско на 13 декември

При наличие на сняг съоръженията може да заработят на 1 декември
17 ное 2014 11:52, Красимир Ангелов
7
Откриват сезона в Банско на 13 декември
Снимка: Булфото, архив

Официалното откриване на скисезона в Банско ще бъде на 13 декември, но има готовност при подходящи условия и наличие на сняг съоръженията да заработят още на 1 декември, съобщи  пред БТА Иван Обрейков - маркетинг директор в дружество "Юлен", което е концесионер на скизоната в пиринския курорт.

Обрейков посочи, че през лятото е извършена пълна профилактика на съоръженията, като са подменени важни части на кабинковата въжена линия, която се експлоатира вече десет години.

При минусови температури е готова да заработи и системата за изкуствен сняг, която покрива територията на скизоната и скипътя от Бъндеришка поляна до Банско. Цените за ползване на съоръженията остават непроменени в сравнение с миналия сезон, съобщи Обрейков, като припомни, че дневната лифткарта за възрастни струва 58 лева.

Вече е известна програмата на събитията и състезанията, на които курортът ще бъде домакин през новия зимен сезон. Прелюдия към тях в края на ноември ще бъде уникалният и утвърдил се вече международен фестивал на планинарския филм "Банскофилмфест-2014".

Първите състезания по ски - алпийски дисциплини ще бъдат на 22 и 23 декември и са за купа "Юлен".

Безспорно най-голямото събитие през новия зимен сезон ще бъдат стартовете за Световната купа по ски - алпийски дисциплини за жени. Това ще стане на 28 февруари - 1 март 2015 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Банскоскисезон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
ico canada преди 9 години
Mnogo stranno vsichkite na snimkata bez kaski MNOGO UMNNO
3
0
 
5
 
! Отговори
фсб преди 9 години
До Анонименможеш ли да си го позволиш? Ако си от София, всеки уикенд на банско ще ти коства към 150+ лв... Ходя сравнително често на Банско, но са се усрали в цените, едно греяно вино горе е 8лв, а паркинга е 12лв.... картата няма да я споменавам.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страхотно, нямам търпение. Всеки уикенд на пистата, през седмицата- нощно на Лалето.
1
4
 
3
 
! Отговори
скиор сиромах преди 9 години
Дано Господ чуе пожеланието ти . Амин.