Съдът реши: 3 години и 4 месеца затвор на убиеца на Паоло

Георги Сапунджиев остава и без книжка, но за 5 години
Обновена: 21 ное 2014 19:28 | 21 ное 2014 18:21,
99
Съдът реши: 3 години и 4 месеца затвор на убиеца на Паоло
Снимка: БТА

Георги Сапунджиев, прегазил 4-годишния Паоло в Стара Загора, получи ефективна присъда от 3 години и 4 месеца, предаде БНТ. Окръжният съд в Стара Загора също така отне шофьорската книжка на Сапунджиев за срок от 5 години.

Решението е 5 години, но при поисканата днес съкратена съдебна процедура то е намалено с една трета.

Сапунджиев ще трябва и да плати 10 500 лв. за съдебните разноски на родителите на детето.

Присъдата може да бъде обжалвана в рамките на 15 дни пред Апелативния съд в Пловдив.

По-рано днес съдът в Стара Загора освободи Сапунджиев от домашен арест срещу парична гаранция от 1500 лева.

Георги Сапунджиев уби момчето с автомобила си в пешеходната зона на града на 2 юни вечерта. Джипът „Ленд Роувър”, с който се движил, направил обратен завой и блъснал каращия колело Паоло. Детето загина на място пред очите на майка си и баща си.

Още по темата
След трагедията свидетели на кървавата сцена атакуваха с камъни Сапунджиев и той беше приет в болница. Няколко дни по-късно съдът му определи домашен арест.

Днес тази мярка беше отменена. Мотивът е, че след инцидента съпругата и двете му деца са се преместили да живеят в Берлин и той е останал сам в къщата им в старозагорското село Змейово.

Освен паричната гаранция на Сапунджиев му е наложена и забрана да напуска страната. Преди решението на съда шофьорът се призна за виновен. Делото се гледа в условията на съкратено съдебно следствие, което самият той е поискал.

Родителите на Паоло бяха конституирани като частни обвинители. Те настояха за най-високата присъда от 10 години, защото престъплението е извършено по особено дързък начин. Според адвокатите им Сапунджиев е нарушил поне седем пъти Закона за движение по пътищата.

Окръжна прокуратура пък поиска 6 години и 6 месеца за Сапунджиев

По време на заседанието стана ясно, че Сапунджиев има 7 наказания от КАТ, сред тях е и за шофиране с 86 км. в час по  улиците на Стара Загора. Две трети от глобите не са заплатени до този момент.

Последната дума на обвиняемия Георги Сапунджиев беше, че не иска да влиза в затвора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какво? Бил богат, значи е много виновен! Като ви згази детето, другия път, некой *** с каруца, ще бъде невинен и сигурно детето виновно, щото е по-богато!
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе те не искаха, *** много му помогнаха! Сигурно и на него не му е било цел...!
83
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ami roditelite neiskaha toi da prati deteto v groba
82
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В крайна сметка това е убийство по непредпазливост, не можеш да го осъдиш на доживотен затвор. Но предвид досегашното му досие можеше да му дадат поне 5 години затвор и седем без книжка.
81
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Последната дума на обвиняемия Георги Сапунджиев беше, че не иска да влиза в затвора."А така...Не иска пък, човечецът. И семейството си вече изпратилв чужбина...И услужливият съд го пуснал за 1500 лева...Трябваше поне 20 години да лежи уродът-убиец! Аз лично, на мястото на родителите на момченцето бих го изкормил, както и гадните, долни подкупни съдии. Докато не започнат хората сами да се разправят с убийците и тези, които ги покриват, ще има и други смачкани дечица.
80
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този тъпоглавец който уби дитето е продект на новото време. Забогатял някак си, веднага купил джип за да се отличава от простолюдието и как да се покаже, като дава гас из село и града. Уплашил се и изпратил семийството си в Берлин за да няма отмъщение. Какво им става на хората с пари? За нула време се обожествяват, купуват в града който може и става гаулайтер. И се чувства недосегаем докато не направи простотията. Малка му е присъдата на този ***! Трабва да страда за назидание на подобни идио
79
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"тънкостите" в съдебната система стават с много пари...Просто се плаща нужната сума на посредника (адвоката), който я предава на следващите по веригата - прокурор и съдия...
78
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предполагам, че повечето го знаете, но за тези, които не следят от близо тази система, ще поясня. В България всичко се случва с ПАРИ. Човекът очевидно е със сравнително големи възможности, платил си е за добър адвокат, който знае всички тънкости, с които да свали максимално присъдата. Свършил си е работата човекът. Тук така се случват нещата и не очаквайте някаква справедливост. Вероятно ще се обжалва тази присъда, но не вярвам да я вдигнат, след като се е признал за виновен.
77
10
 
3
 
! Отговори
Паоло преди 9 години
От както ме прегази чичкото рахатясах. Отървах и даскалото и пълен релакс. По цял ден на другият свят играем на Черен Петър и Не се сърди човече.
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До колкото разбирам, вие списуващите в тоя загубен форум, имате абсолютно доверие на тая дАржава, сАд, парлЯмент, Оправляващи, полЮция и тем подобни Енституции, та вече пускате децата си свободни? Преди малко гледах една улична котка "в пешеходната зона", в парка, с две малки котенца, сигурно беше много задръстена котка, не се отделяше и на сантиметър от двете котенца, явно животното не може да проумее, че на "пешеходната зона", може да чувства абсолютна сигурност!
75
0
 
3
 
! Отговори
Petar преди 9 години
Drugari sadebni pomiiari ako taka razdavate pravosadieto v tazi skapana oligofrenska darjava to Vie samite ste obre4eni i ste podpisali smartnite si prisadi predvaritelno,zasrametese korumpirani ischadiia kolko vi pla6tat UBIICITE zada gi za6titavate *** takiva 25 godini Europa vi 4aka da se osaznaete i da ovladeete korupciiata v BALGARIIA zada sme palnopravni grajdani na Europa i sveta KAK Dani viarvat sled Kato ot vas zavise6e vsi4ko SAD PROKORATURA,Vie samite ni tlaskate kam danoto,a moje
74
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не можеш да опазиш детето си от всичко на този свят, но можеш да го опазиш, поне до колкото зависи от теб, като си изпълняваш родителските задължения
73
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***, той си го бил търсил, ама го намерило едно невинно детенце! Това е проблема! Той че го е търсил ще си понесе последсвията, но децата са му живи и здрави и той си е жив и здрав! А детенцето 4-годишнито, е на 2 метра под земята! Щото майка му, тази която е трябвало да го пази, си е гледала кефа некъде!
72
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз това ди казвам бе *** Но 75! Автомобилите минаващи от там значи много добре знаят, че не трябва да се минава от там, НО МИНАВАТ!!! Ходи си пусни детето там, като не трябва да минават и после реви!
71
3
 
2
 
! Отговори
Край преди 9 години
За всичко е виновен синдрома "Паркирам на тротоара защото няма достатъчно места". Този начин на мислене ще затрие българсаката нация. Това е индикатора за грешкаата в чипа.
70
1
 
12
 
! Отговори
Друг анонимен преди 9 години
До АнонименАвтомобилите минаващи от там значи много добре знаят, че не трябва да се минава от там. Ти си абсолютен *** и пълен ***. Не може да предпазиш детето си от всичко на този свят. Убиеца със сигурност е ***, който си мисли, че щом има пари може да прави всичко, което си пожелае. На всеки може да се случи да удари човек. Но не всеки се държи на пътя като пилот от формула 1 и получава безброй наказания. Този определено си го е търсел и трябваше минимум поне 15 год. да отнесе
69
0
 
4
 
! Отговори
. преди 9 години
Toku shto prochetoh v mestni *** na Cliveland ,dokato turseh neshto drugo , che sa osudili na 19 godini zatvor bivsh policai , che e snimal *** klip s tineidjur 19 godini ... tuka ubivash dete na putq i ti davat kolkoto za kradena kokoshka , poslanieto na sudiite e , pravete kakvoto iskate , izhod vinagi ima.
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Компромиси или не, фактите са фактиАко не се съобразяваш с фактите, резултата ще е такъв какъвто е в момента
67
1
 
19
 
! Отговори
Beta преди 9 години
Гнусна, ***, извратена, чалгаджийска, олигофренска, селска, проста държава е нашата!!!
66
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С компромиси в едно общество не се стига до никъде. Лошото у нас е, че всичко може да се наруши. Но, за това си е виновно самото общество, то си има търпимост да си живее в такава среда, даже си му и харесва.