Крисия взима наградата за култура на община Разград

Вокалната й педагожка Свилена Дечева също ще получи приз
5
Крисия взима наградата за култура на община Разград
Крисия Тодорова. Снимка: БТА, архив

Крисия Тодорова, която спечели второ място на детската Евровизия, ще бъде удостоена с най-голямата награда за принос в културата "Златен Пегас", която присъжда Общинският съвет в Разград, а нейната вокална педагожка Свилена Дечева - с наградата на името на Никола Икономов.

Още по темата
Предложението бе обсъдено и одобрено единодушно днес на извънредно съвместно заседание от членовете на комисиите по култура и образование към Общинския съвет в Разград.

Окончателно докладната записка, внесена от заместник-кмета инж. Любомир Цонев - изпълняващ функциите на кмет на общината, ще бъде гласувана утре на сесия на местния парламент.

Номинацията за двете отличия е от Инициативен комитет, в който влизат всичките 33-ма общински съветници, каза председателят на Общинския съвет Милена Цанева, цитирана от БТА.

Крисия ще бъде удостоена с приза за високи постижения в сферата на певческото изкуство и завоювани призови места на национални и международни конкурси през 2014.г, а Дечева ще получи наградата за приноса й в подготовката и обучението на редица талантливи деца в сферата на певческото изкуство, завоювали престижни национални и международни призове.

Директорът на дирекция "Култура, спорт и туризъм" Цветана Бенонова предложи освен Крисия наградата "Златен Пегас" да бъде връчена на целия творчески колектив, създал и реализирал продукта "Планетата на децата". То обаче не бе гласувано на днешното заседание, защото съгласно изискванията на Правилника за символите, почетните звания и паметните знаци трябва да бъде направено писмено предложение за разглеждане от съответните комисии, а такова до момента не е постъпвало.

Цанева заяви, че община Разград няма нищо против Евгени Димитров - Маестрото и братята Хасан и Ибрахим Игнатови също да бъдат удостоени с тази награда, но това трябва да стане при спазване на изискванията на Правилника.

Тя обясни, че съгласно Правилника наградата "Златен Пегас" се връчва само на 24 май, а срокът за подаване на предложения за удостояване с наградата е до 5 май и има достатъчно време предложението да бъде разгледано от Общинския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
оставете децата да си гледат уроците и не им съсипвайте бъдешето чудя се на родителитезащо развеждат децата като мечки