300 полицаи претърсват къщи в ромския квартал на Пазарджик

По непотвърдени данни има арестувани, иззети са компютри и книги
Обновена: 25 ное 2014 10:24 | 25 ное 2014 10:22,
62
300 полицаи претърсват къщи в ромския квартал на Пазарджик
Джамията "Абу Бекир". Снимка: Dnes.bg

Има арестувани по време на мащабната акция в Пазарджик по непотвърдена информация.

В ромския квартал "Изток" на града се провежда мащабна антитерористична операция на МВР, ДАНС и прокуратурата. Кварталът е блокиран от полиция от ранни зори, а коли на жандармерията са отцепили района.

Още по темата
Около 300 полицаи и жандармеристи са обсадили ромската махала, блокирана е и джамията. Правят се обиски и на частни адреси.

Полиция има и в къщата на ходжата Ахмед Муса Ахмед, който беше осъден по делото за разпространение на радикален ислям и получи 4-годишна ефективна присъда.

От неговия дом и от този на негови близки са иззети компютри, книги и проповядващи материали, които са насочени срещу демократичните принципи.

Говорителят на полицията Мирослав Стоянов заяви пред Dnes.bg, че се провежда специализирана полицейска операция под ръководството на Окръжната прокуратура, но на този етап отказа подробности.

Пред блокираната джамия „Абу Бекир” са се събрали около 100 души. Те твърдят, че не знаят за какво е полицейската операция.

Пред мюсюлманския храм има четири автомобила на полицията и кола на жандармерията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Замисли се още преди 9 години
До БГ Мюсюлманин Направо се почувствай сунит от вилаета на мохамеданският шериат. Писна ми от просташките и примитивните ви номера. Не може да завърши осми клас, отрича се от религията на дедите си възприема арабската версия. Направо арабин се пиши или плати да те запишат, че сте неграмотни масата.
36
3
 
7
 
! Отговори
БГ Мюсюлманин преди 9 години
Аз съм българин, българин мюсюлманин (за някои от вас - ***) и винаги съм обичал българското, настръхвам като чуя химна и за мен Левски е национален герой, НО аз имам право на избор и моят избор е Исляма, и отношението, което повечето от вас имат към религията на над 300 000 българи ще ни накара бавно, малко по малко или наистина да се почустваме като "помаци" или по-лошото - турци. Замислете се, моля!
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
vseki den novi zatvori i takiva kato boiko i romi vutre do dupka ...
34
2
 
2
 
! Отговори
medicin преди 9 години
***, s takiva "***" obiknoveno zamazvat kirecha na narodnoto sabranie
33
9
 
1
 
! Отговори
сила преди 9 години
Еми, ако това е поредния кьорфишек и няма доказателства за разпространение на радикален ислям, КАКВО правим? КОЙ прокурор или главен прокурор, или шеф в ДАНС ще си признае за грешката и официално ще подаде оставката си???
32
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Надявам се тази акция да доведе до сигурни резултати а не да си остане пак само една акция ТРЯБВА ДА СЕ СПРЕ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА радикалния ислям А той за съжаление е факт
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Надявам се тази акция да доведе до сигурни резултати а не да си остане пак само една акция ТРЯБВА ДА СЕ СПРЕ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА радикалния ислям А той за съжаление е факт
30
0
 
4
 
! Отговори
EVROROMA преди 9 години
Цветвлин Кънчев боса на Евророма сигурни ги финансира
29
0
 
2
 
! Отговори
******************** преди 9 години
Дасикане Рома са християни а Хорахане Рома са мюслумани в България поне те така се самонаричат
28
0
 
2
 
! Отговори
кои Роми? преди 9 години
Само не е ясно за кои Роми става въпрос , в България има Дасикане Рома и Хорахане Рома там вече според религия и вяра
27
1
 
3
 
! Отговори
Пак Аз преди 9 години
До АзИмах предвид акцията на Арлин Антонов от 1992г, но линковете са блокирани...
26
2
 
31
 
! Отговори
До 32 преди 9 години
Джамиите в България са над 5,000 по официални данни. До 1989 год. са били между 800 и 1000 .Бяхме християнска държава ,вече не сме ,благодарение на Доган,Местан и сие .
25
0
 
13
 
! Отговори
До родата ти модерат преди 9 години
Защо ме триете като казвам, че с *** е построен палата? Пълно е явно с *** карабини???????????????????
24
2
 
6
 
! Отговори
oman преди 9 години
:-) mohamed si zagubil minimalnata zaplata 340 leva.pomagat mu da si ga nameri. :-)
23
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам да дадат зелена светлина на тия нерези от "Вътрешни войски" и да ги почват както си му е реда..
22
0
 
68
 
! Отговори
Кратун преди 9 години
Тази акция дали има връзка със заловените на границата преди седмица 288 пълнителя за автомат Калашников "в товарен микробус "Мерцедес" с немска регистрация, управляван от немски гражданин с турски произход"? Или онзи си ги е карал за Германия?
21
1
 
23
 
! Отговори
nqkoi преди 9 години
Bez izkorenqvane na problema nqma da mine, a tova ne stava s konfiskacii na knigi i kompiutri...koito iska da si hodi v turciq, koito neiska v oreto s tejesti na krakata!!!
20
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Napravo ne vi razbiram. Parvo im davate maichenstva i pomoshti da se razvajdat a sled tova revete ot tiah. Tova koeto se rodi tova i shte naseli nashite zemo/ Kakvo se chudite.
19
0
 
50
 
! Отговори
Strict преди 9 години
"300 полицаи претърсват къщи в ромския квартал на Пазарджик"На всеки полицай да се раздаде по един "Шмель".По старите знаят какво е това.Само така ще се справят с *** безпроблемно! А това ще повлияе доста добрена околната среда. Ще намалеят драстично вредните емисии произвежданиот тази ненужно плодяща се черна биомаса.
18
0
 
99
 
! Отговори
Въпроси преди 9 години
1. Защо след като тоя имал 4 годишна ефективна присъда, все още е на свобода и трябва пак да се арестува?2. Защо няма надпис на български език на джамията? Това е обществена сграда!3. Защо трябваше да минат 20 години за да се сетите, че трябва да се усеща държавата в *** махали, и не само там?4....и т.н.