Москов разпореди спешна проверка в старозагорската болница

Пациентите в лечебното заведение оставени на студено
Обновена: 28 ное 2014 17:06 | 28 ное 2014 17:06, Красимир Ангелов
11
Москов разпореди спешна проверка в старозагорската болница

Министърът на здравеопазването Петър Москов е разпоредил спешни мерки в защита на пациентите на болница "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора, съобщиха от МЗ.

Днес в здравното министерство са постъпили многобройни сигнали от медии и граждани, че пациентите на лечебното заведение са оставени без отопление. По този повод министър Москов е разпоредил незабавна пълна проверка на дейността на лечебното заведение, като проверяващият екип е вече на място.

От министерството посочват още, че министър Москов е разговарял по телефона с кмета на Стара Загора Живко Тодоров, от когото е получил уверение, че парното отопление на сградите към лечебното заведение ще бъде пуснато в рамките на деня.

МЗ гарантира изплащането на натрупаните до момента задължения за отопление, както и необходимата за това сума до края на годината.

Заради допуснато немарливо отношение към пациентите и управлението на болницата, министърът предприе действия по свикване на извънредно заседание на Съвета на директорите за избор и упълномощаване на прокурист до провеждане на общо събрание за избор на нов Съвет на директорите и на нов изпълнителен директор, съобщават от МЗ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
И какво като е оцъклен? И аз се оцъклям понякога без да се дрогирам. Особено ако изпадна в екзестенцлен размисъл за живота гледам в една точка и хората имат чувството че гледам в тях.
7
0
 
1
 
! Отговори
Георги АЛександров преди 9 години
абе някой сериозно ли вярва че ще допуснат анестезиолог който оперира да се дрогира....? това са клевети. Много искам някой да излезе и да си докаже твърденията пред съда. Иначе е клеветник.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Тихомир ТомовТишо,Господ дава,дава,ама в кошара не вкарва! Стова некъдърно ръководство на болницата и един вагон с пари да изсипят,пак нищо няма да се получи! За какъв *** е този директор,който не може да си организира хората,та в един европейски проект да кандидатстват? И като им дадат парите къде ще отидат? Да си погасят дълговете и толкова.А по нататък?
5
0
 
2
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Вместо поредната проверка да пратят парите , които обеща още Ана Мария при сливането на двете болници , защото се случи същото с обещанията от всички премиери за втори подход от магистрала Тракия към Стара Загора .......................
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моската шмърка яко, още от студент. Затова и записа анестезиология, да е по-близо до белото.
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смешен Деформатор, който се натърти на Мутрата за някакво си кресло, пък било то и минестерско. Хора без морал.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕКА СЕ ЗАКАЛЯВАТ БЕ. ВКЪЩИ ДА НЕ БИ ДА СИ МИСЛИШ ЧЕ ЩЕ ИМ Е ПО ТОПЛО? 90 % ОТ НАРОДА МРЪЗНЕ КАТО СПИРАЧИ НА ТОВАРЕН ВЛАК. КОЙТО НЕ Е ВИЖДАЛ СПИРАЧ ДА ОТИДЕ НА НЯКОЯ ГАРА И ДА ВИДИ.
1
1
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Българската здравно с-*** прилага в чист вид теорията на Дарвин за Естествения подбор