Стартира 12-часова операция на полицията по пътищата в Европа

Тя е насочена към проверка на товарните МПС и автобусите
28 ное 2014 09:45, Красимир Ангелов
2
Стартира 12-часова операция на полицията по пътищата в Европа
Снимка: БТА

Точно в 8 часа тази сутрин стартира 12-часова полицейска операция, организирана от TISPOL - сдружението на европейските пътни полиции, съобщават от МВР.

Акцията ще се проведе на територията на цялата страна и ще бъде по метода на широкообхватния контрол, като е насочена към проверки на товарни МПС, автобуси и евентуално превозвани от тях общоопасни товари.

В операцията ще участват служители на МВР, Агенция “Митници”, Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” и Агенция “Пътна инфраструктура”.

Освен в България, операцията ще се реализира на териториите на Австрия, Белгия, Кипър, Хърватия, Финландия, Гърция, Ирландия, Италия, Холандия, Португалия, Румъния, Словения и Словакия.

Основната цел на полицейската операция е противодействие на трансграничната престъпност - установяване и предотвратяване на криминални престъпления, свързани с трафик на общоопасни средства, нелегален трафик на хора и имигранти, акцизни стоки, установяване на издирвани лица.

Провеждането й на територията на няколко европейски държави допринася за подобряване на обмена на информация между правоприлагащите органи, подобряване на пътната безопасност и контрола над водачите на товарни МПС, съобщават от ГДОП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: операцияМВРTISPOL
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Цонко преди 9 години
За дванадесет часа всичко ще се оправи.Да ви имам оптимизма....