Предупреждават за опасни поледици и сняг в пет области

Жълт код е обявен в Северна България
29 ное 2014 08:23,
4
Предупреждават за опасни поледици и сняг в пет области
Снимка: архив Булфото

Жълт код за сняг и поледица е обявен в пет области за днес. Предупреждението е за областите Видин, Монтана, Русе, Разград и Силистра.

В тези области се очаква да има слаби валежи от дъжд и сняг. Заради ниските температури обаче синоптиците от НИМХ при БАН смятат, че ще се създадат условия за образуване на поледици.

Още по темата
Като цяло времето над страната ще е облачно, на места с намалена видимост. В Северна България се очаква да е студено със слаб вятър от изток-североизток.

Максималните температури ще са между 1° и 6°. В Южна България на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще бъде и почти тихо с максимални температури между 8° и 13°, в София 9-10°, прогнозират метеоролозите, цитирани от „Фокус”.

По Черноморието ще бъде облачно със слаб северен вятър, не се очакват валежи. Максималните температури ще са от 5° по северното крайбрежие, до 10° в южните райони. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде облачно. На отделни места ще превали дъжд, над 1800-2000 метра сняг. Ще духа умерен и силен западен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 9°, на 2000 метра около 3°. Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месеца и през деня ще остане почти без промяна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: снягсиноптицижълт код
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Anonım преди 9 години
До Марксs koy prıst sıs paletsa mojelı...:)
3
1
 
2
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Напиши върху нея нещо с пръст, ако се вижда написаното от 30 метра а измий.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да измия ли колата.Като я измия сигурно ще завали веднага
1
2
 
4
 
! Отговори
l преди 9 години
Xxl