Сезират прокуратурата за тормоз в дом за сираци

Момиче се оплаква от сексуални намеци от страна на възпитател
Обновена: 16 дек 2014 17:34 | 16 дек 2014 17:34,
14
Сезират прокуратурата за тормоз в дом за сираци
Снимка: Reuters

Прокуратурата и Държавната агенция за закрила на детето ще бъдат сезирана заради оплаквания на деца от дом за сираци, сред които има и сигнал за сексуално насилие. Към институциите ще се обърне председателят на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов, стана ясно от думите му.

Още по темата
Той заяви пред медиите, че възпитаниците на дом „Пеньо и Мария Велкови” във Велико Търново са разказали за множество нередности и нарушения. Момиче от дома се е оплакало от сексуален тормоз от страна на свой преподавател. Според разказите на 18-годишната девойка 60-годишният мъж я канел вечер в стаята си.

Момичето разказа и че даренията за дома първо минават през възпитателите и ако нещо не им хареса, се дават на децата, съобщи „Фокус”.  Според други обвинения хората от персонала употребявали алкохол вечер, докато са на смяна.

Слави Михайлов разказа още, че децата му се оплакали, че от двама месеца възпитателите прибират вечер мобилните им телефони. Децата обяснявали и че след като им вземат мобилните телефони, напълно заредени, на сутринта са с 30% от батерията. „Това означава, че те се използват от възпитателите. Телефоните са лична неприкосновеност на децата и чрез тях те могат да съобщят веднага на съответните органи, ако нещо нередно се случва”, коментира още председателят на Националното сдружение на сираците.

Той поиска отстраняването на директорката на дома Ганка Григорова и на възпитателя, тормозил сексуално момичето.

Официална реакция от страна на ръководството на дома все още няма. Няма коментар и от институциите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Бивш възпитаник преди 9 години
Ако Слави Сийков Михайлов,бивш възпитаник на дома в Преслав,има пръст в тази работа да знаете,че всичко е лъжа.Този лентяй и *** работи с мутри и долнопробни бандити. Карал ни е да следим възпитателите и за всеки малък пропуск да му се обаждаме по телефона. Поддържа връзки с Европейски фондации,създава интриги,проси пари уж да оправи нещата ,а дели парите с бандитите. За тази си дейнаст е бил следствен няколко пъти и не се намери институция да му стъпи здраво на връта.
8
0
 
2
 
! Отговори
??????????????? преди 9 години
Няма в дом които да няма насилие, но и няма честни хора като Слави Михайлов, които не спря да проси пари за децата на държавата в неравностойно положение. Не видях нито един деклариран финансов отчет за организацията и дейността на Сдружението на сираците.Слави Михайлов не е цвете за помилване и ухажване.
7
0
 
3
 
! Отговори
Веси преди 9 години
Абсолютна лъжа. Пак "организации" без работа са намесени. Истината ще излезе наяве.
6
2
 
4
 
! Отговори
прокурор-пенсионер преди 9 години
Да сезираш прокуратурата за някакво престъпление , е все едно да сезираш педофила , че не е хубаво така да прави . Резултата е никакъв . Докато Цацаров е там нищо но от сърце .
5
1
 
4
 
! Отговори
голяма печатка преди 9 години
пише се "Учудвам"...по принцип но в днешно време хората всъщност не знаят,какво пишат:)
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коментарът ми е към "Малка печатка"
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А задавал ли си си въпроса дали тези деца макар и на 18, са имали твоето възпитание и познания за да започнат някаква работа ?!? Веднъж напуснеш ли дома връщане на зад няама.Няма да се очудя ако им взимат и джобните.....
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До малка печаткаНа 16 години живеехте сама, плащахте наем и нямахте близки, които да ви ударят едно рамо?
1
13
 
6
 
! Отговори
малка печатка преди 9 години
аз започнах работа на 16 години ,като не съм прекъсвала да уча до завършването на висшето си образование...та въпросът ми е ...що ще тази зряла жена (на 18 години ) в подобно заведение?!...Трудът е единствения начин ,по който от човека може да стане човек ..другото е брътвежи,лъжи и манипулации на разни пикли....и пикльовци..................