В Казанлък посрещнаха родни военни, завърнали се от Афганистан

363 бойци от 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово приключиха мисията си
16 дек 2014 15:51, Красимир Ангелов
8
В Казанлък посрещнаха родни военни, завърнали се от Афганистан
Снимка: БТА

Министърът на отбраната Николай Ненчев и кметът на община Казанлък Галина Стоянова посрещнаха 17-а рота от мисия в Афганистан. На официалната церемония в центъра на града присъстваха още началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов и областният управител на Стара Загора инж. Георги Ранов.

Общо 363 бойци от 61 Стрямска механизирана бригада - Карлово, сред които и 22 жени, се завърнаха от участие в операция на Международните сили за поддържане сигурността в Афганистан – ISAF.

В своето приветствие министърът на отбраната Николай Ненчев подчерта високите възможности на българската армия, силния боен дух и достойнството на българския офицер, сержант и войник.

"През последните месеци вие бяхте лицето на България, впечатлен съм от всичко, което научих за вашата мисия”, каза в приветствието си министър Ненчев.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова приветства с "Добре дошли" бойците и подчерта в словото си, че те са още един повод за национална гордост, защото са доказали за пореден път високия боен дух и професионализма на Българската армия."

Сред отличените бойци от мисията в Афганистан с награди и грамоти са удостоени и три жени, съобщава БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лесно се пише на топличко пред компютъра. Ако се наложи писачите да бранят България - тежко ни! Имайте малко уважение.
4
0
 
5
 
! Отговори
NO NATO преди 9 години
В бъдеще ще се налага все по голямо участие на нашите наемници по света.САЩ разчитат основно на войниците от НАТО,тъй като техната армия е основно от психопати и хомосексуалисти.Осен да пушат хашиш и да пазят складовете и банята,на нашите наемници ще им се налага и да влизат в бой с враговете на САЩ и ще има жертви.Но ще свикнем.Както вече американците свикнаха.Там е нещо нормално войници да загиват,осакатяват и психясват след мисии по налагане на "правилния"модел на демокрация.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И сега тия с не българските "имена" могат спокойно да се "облекчават" в/у паметниците в Карлово
2
2
 
6
 
! Отговори
Очудено учуден вол преди 9 години
Чий го дирели там??
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре дошли на нашите смели мъже!Дано никога повече да не се налага да ходят на мисии в опасни регионии и да защитават чужди интереси, за са хранят семействата си.Дано останат тук и в мирна страна да служат на своите съграждани, които страдат от природни бедствия и имат нужда от силната им ръка.