43 миньори в Бургас стачкуват под земята заради забавени заплати

Те ще останат там, докато не получат парите си
17 дек 2014 09:56,
3
43 миньори в Бургас стачкуват под земята заради забавени заплати
Снимка: архив, Булфото

Миньорите от мина "Черно море" – Бургас отново стачкуват. 43 служители от нощната смяна са останали под земята в знак на протест заради неизплатени заплати и няма да излязат, докато не получат парите си, каза Чавдар Миколашев, един от синдикалните лидери на миньорите, пред "Фокус".

Още по темата
„В края на краищата те не търсят някаква милостиня, някакво подаяние. Хората си искат заработеното и това е съвсем нормално – идват празници, а няма никаква чуваемост от никъде”, рече Миколашев.

По думите му миньорите за последно са взели аванс от около 300 лв. през октомври.

Чавдар Миколашев допълни, че има спасителна служба и лекар, които са долу при миньорите. По думите му каквото е трябвало от страна на синдикатите е направено - имало е срещи с министри, с институции, с депутати, но за съжаление, няма чуваемост и затова се е стигнало дотук.

Синдикалният лидер подчерта, че стачката е подкрепена и от другите миньори и те са солидарни с техните колеги, които са под земята.

През септември миньорите от "Черно море" – Бургас стачкуваха отново заради забавени заплати и останаха под земята за две денонощия.

Липсата на пари за заплати във въгледобивния сектор е заради неуспешните усилия на НЕК да се издължи на топлоцентралите, които на свой ред трябва да се издължат на мините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искайте си парите от собственика, който създаде и продължава да развива, към днешна дата, "бизнес - балон".
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що не стачкуват пред офисите на ковачки?