Старозагорският зоопарк иска едно от разградските лъвчета

Те могат да отидат в зоологически градини или спасителни центрове
Обновена: 18 дек 2014 15:19 | 18 дек 2014 15:19, Анисия Иванова
6
Старозагорският зоопарк иска едно от разградските лъвчета
Снимка: Reuters, архив

На повторен търг днес отново не се явиха кандидат-купувачи за трите лъвчета от разградския зоопарк, въпреки че два цирка - "Софийски" и "Балкански", са купили документация за участие.

Още по темата
След като се запознали с условията обаче, се оказало, че по Закона за защита на животните лъвчетата могат да бъдат предоставени само на зоопаркове или спасителни центрове.

Главният експерт в община Разград д-р Михаил Балтаджиев съобщи, че е получил телефонно обаждане от зоопарка в Стара Загора.

По силата на договор с разградския зоокът от 2010 година, преди време оттам са предоставили на лудогорската община един лъв и сега им трябва мъжко лъвче. Община Разград с удоволствие ще предостави едното лъвче на колегите си от Стара Загора, заяви д-р Балтаджиев.

"Готови сме да им дадем и другите две лъвчета, ако има с какво да ги разменим. Ние търсим мъжка лама, елени и сърни, защото имаме условия за тяхното отглеждане - в момента довършваме новите клетки, които строим за чифтокопитните животни тук" - обясни той, цитиран от БТА.

Желанието на общината да предостави и трите лъвчета на друг зоопарк или спасителен център произлиза от факта, че трудно намира финансови средства за изхранването им.

В момента в разградския зоокът има 4 големи и 3 малки лъва. Спонсори не се намират вече, а общинският бюджет не достига. Затова ще се търсят възможности за размяната и на трите мъжки лъвчета, допълни д-р Балтаджиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Дора преди 9 години
Аз мислех, че забраниха участието на диви животни в циркори номера в БГ! Ако не е така то трябвя задължително да се забрани заедно с това и всички зоопаркове да се затворят! Това е мъчение!
4
1
 
7
 
! Отговори
иии пак отвратен преди 9 години
Зоопарковете са едно от най големите човешки извращения. Всички животни трябва да бъдат свободни особено дивите.Ако някой иска да развъжда дадени животни с цел съхранение на видовете, то трябва да им бъдат осигурени огромни пространства близки до естествената им среда. Какви са тези клетки не мога да разбера!! Вие влезте в клетките да ви видя колко време ще издържите там. Проклети безсрамни егоисти!!!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами като няма какво да ядат, Киро Парахода да им даде кренвирши!
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"за чифтокопитните животни тук". Според една Ентелегентна участничка в шоуто "Стани богат" това са сумисти. Не знам дали я помните учстничката с този гаф.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сладурче /това от снимката/! :)