Един човек е загинал при взрива в Мъглиж, потвърди Лазаров

Четирима са ранени, хората в близост са евакуирани
Обновена: 19 дек 2014 15:30 | 19 дек 2014 13:45, Красимир Ангелов
36
Един човек е загинал при взрива в Мъглиж, потвърди Лазаров
Светлозар Лазаров. Снимка: Булфото, архив

Един човек е загинал при взрива в Мъглиж, съобщи за БНР главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Инцидентът е станал в производствена база за пиротехнически изделия на фирма в района на града и завода на "Арсенал".

По последна информация на здравното министерство ранени са четирима души.

Още по темата

Сигналът за случилото се е подаден в 11.27 часа и по първоначална информация става въпрос за технологичен взрив.

"Хората са евакуирани, районът е отцепен. Осигурява се вече извозването на лицата, които са работили в завода, с тях ще работят психолози. Там, където е необходимо, мястото се запазва с цел първоначално осигуряване на всички мерки за безопасност и чакаме организация от страна на прокуратурата за възлагане или провеждане от тяхна страна на първоначалните процесуално следствени действия“, посочи Светлозар Лазаров, който пътува към района на взрива.

От министерството на здравеопазването посочиха, че в болницата в Стара Загора са транспортирани две жени - на 30 г. и 51 г. с изгаряния по тялото. Двете са обработени и ще бъдат транспортирани в Клиниката по изгаряния на УМБАЛСМ „Пирогов”.  Спешен екип от Стара Загора е оказал спешна медицинска помощ и на мъж на около 40 г. с наранявания на мястото на взрива. Той вече е транспортиран в УМБАЛ "Проф. Стоян Киркович". Друг мъж също е откаран в лечебното заведение в Стара Загора и в момента пациентът е под наблюдение.

Както Dnes.bg съобщи, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" инж. Николай Николов и Тодор Гребенаров - директор на ГДОП, пътуват към мястото на взрива в град Мъглиж.

По разпореждане на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева мобилна станция за измерване качеството на атмосферния въздух също пътува към мястото на взрива край град Мъглиж.

Към района на инцидента са изпратени и специалисти от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Стара Загора, съобщиха от МОСВ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
5
 
! Отговори
Лили преди 9 години
Див и варварски капитализъм, експлоататори. Комунистите са били много прави .
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всичко е било изрядно..ама че има фиктивна проверка за замазване на очите,,при предния зрив като загина толкова хора кой ев затвора.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРОВЕРЕ АРСЕНАЛ,ДА ВИДИТЕ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС,МИЗЕРИЯТА Е НАВСЯКЪДЕ,ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА ХОРАТА,НЯМА КОЙ ДА ГИ ЗАЩИТИ,СИНДИКАТИТЕ И ТЕ СА КУПЕНИ,РОБСКИ ТРУД,ОТ СИГУРНИ ХОРА ГО ЗНАЯ
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какво стана с масона който уби толкова хора и срина със земята един район?Къде са джурналистите от БНТ с новините на турски,от Американската Босфор тв,от Нова стара къде сте бе ???Защо не дишате във врата на съдиите защо този не е осъден доживотен затвор?Защо изобщо има частни фирми да се занимават с това и да лапат договори за милиони?Това трябва да се прави от военните и да печели държавата.Само АТАКА и Волен Сидеров Премиер.
14
1
 
2
 
! Отговори
айди холам преди 9 години
До утредано някой твой роднина даде фира....
13
1
 
5
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
НЕ ЗЛОРАДСТВАЙТЕ ВЪРХУ НЕЩАСТИЕТО НА ПОСТРАДАЛИТЕ ХОРА. НЕ ОБВИНЯВАЙТЕ НИКОЙ ДОКАТО НЕ СЕ ИЗЯСНИ КОЙ КРИВ, КОЙ ПРАВ . ДНЕС Е ПРИ ТЯХ УТРЕ МОЖЕ ДА Е ПРИ ВАС. БЪДЕТЕ ВСЕ ПАК ЧОВЕЦИ , А НЕ ХОРА - ЖИВОТНИ.ПОСТРАДАЛИТЕ БОЛНИ С ТЕЗИ ПРОЦЕНТИ ЩЕ ОЖИВЕЯТ МАКАР И ПО- БАВНО. , НО ЗЛОБАТА ЩЕ ИЗЯЖДА НАС.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подкрепям коментара на" Истината".Боже,спаси ни,погиваме.АМИН
11
2
 
13
 
! Отговори
ДС преди 9 години
Ходил съм там. Всичко е под всякаква критика.
10
2
 
7
 
! Отговори
Майстор-патриот преди 9 години
Не бе, не става въпрос да се затварят такива производства или работата по палещите лъци и по росата на нивата...Ами просто платените лъже-патриотчета трябва да ходят да работят там, а не да създават партии от платени лъже-патриотчета и без да работят да получават ограмни пари + субсидии. Да тъпчат червените килими и да топлят кожените столове пък да се пишет на патриотчета.. Така и баб знаеПрофесията патриот се оказа доста платена. Все повече колеги-патриотари, специалисти в професията станаха
9
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БоИнциденти стават навсякъде по земята- и в САЩ и в Русия и навсякъде. Различните производства крият различни рискове.
8
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 2Навсякъде са възможни злополуки. Не съм съгласен да си затваряме производствата. По твоя метод на разсъждения, утре ще кажеш нищо да не се произвежда в България. Заради такива разсъждения останахме от 9 на 6 милиона за 25 години.
7
0
 
5
 
! Отговори
Ниско платен преди 9 години
Е да, ама платените патриотчета не отиват на такива места да работят реално за България и то 440 лв, както правим всички честни хора, ами ходят на топло да тъпчат червените килими и топлите кресла за по 4400 лв + тлъста субсидия...Оо-о-х-хх-, така и аз ставам Платен патриот, без да работят....Трябва да има вече и код за Профията - Патриот.Че много станаха вече Платените патриотчета...
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Веселин УзуновТи се моли твоя Алах да не Ви прати пак едно сериозно земетресение в Турцияза всички правоверни
5
2
 
12
 
! Отговори
Бо преди 9 години
Нещо много начесто взеха да стават тези взривове! Не си взимаме поука!
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сега по стара мутренска традиция ще гледат да изкарат умрелия виновен - нещо от сорта , че не е спазил безопасността на труда и т.н. Само дето заводът въобще не е трябвало да работи - нямал е разрешително . така че ще е интересно да видим сега как ще оправдаят собственика, както става в БГ
3
13
 
6
 
! Отговори
утре преди 9 години
утре е Игнажден - голям празник ...трябва жертвоприношение !
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Горанов да не забрави на човека да му прибере натрупаните пари в личната му партида в НОИ. За да има за социални пенсии на невнасящите вноски *** българи
1
31
 
5
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 9 години
Каурска му работа. Не познавам кадърен българин.По често да им гърмят фабриките та да ум бойде акъла.Бисмиллях !