МОСВ: Въздухът в Мъглиж не е замърсен

Спазени са средночасовите показатели за газовите емисии
19 дек 2014 18:48, Анисия Иванова
2
МОСВ: Въздухът в Мъглиж не е замърсен
Районът около взрива в Мъглиж. Снимка БТА

Няма нарушаване на качеството на атмосферния въздух в град Мъглиж, съобщиха от Министерството на околната среда и водите.
 
Първите моментни отчетени данни от мобилната станция за измерване качеството на атмосферния въздух, ситуирана в града, показват, че праговите стойности по контролираните показатели не са превишени.

Още по темата
Според оценката средночасовите показатели за газовите емисии са в регламентираните норми.

От МОСВ съобщават, че мобилната автоматична станция проследява в динамика концентрациите на показателите: серен диоксид, азотен оксид, азотен диоксид, озон, въглероден оксид, амоняк, метанови и неметанови въглеводороди, както и стандартния набор от метеорологични параметри - температура на въздуха, атмосферно налягане, скорост и посока на вятъра, относителна влажност и сила на слънчевото греене.

По разпореждане на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева мобилната станция ще измерва показателите на въздуха за минимален срок от 24 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Кака Кина преди 9 години
А де ойде мръсниот въздох!Нагоре по мъглижката река,при пералните! Или при фаршификаторите от РИОСВ,кмета и областния!Гадняри!
1
1
 
1
 
! Отговори
Баба Пена преди 9 години
Кой е собственика, кажете веднага! Масон, тамлиер или друг вид ***? А робите да не реват, умрял един голяма работа.... ще има още, като не си четяхте уроците за западните ценности, капитализЪма и частната собственост когато дедо Тошо ви учеше, че и безплатно беше. Айде марш по кошарите и оборите.