Момче от Пловдив иска да е като Майк Тайсън и Дан Колов

Тренира борба за първа година всеки ден по три часа
Обновена: 20 дек 2014 15:28 | 20 дек 2014 15:12,
36
Момче от Пловдив иска да е като Майк Тайсън и Дан Колов
Милен Алиев. Снимка: Dnes.bg

„Преди исках да стана като Майк Тайсън, а сега искам да съм като Дан Колов”, заяви пред  Dnes.bg 14-годишният Милен Алиев. Момчето е един от всички 150 състезатели, които участват в традиционния  коледен турнир по свободна бора за купата на Трафик СОТ и Спортен клуб „Тракиец”.

Тренира борба за първа година. Харесва спорта, защото иска да бъде силен. Тренира всеки ден по три часа.
„Искам да стана борец, това ми е мечтата”, казва младият състезател.

Шампионатът в Пловдив се провежда за втора поредна година и е с партньорство с Община Пловдив.

„Спортът сред подрастващите е много важен, особено в днешното ежедневие, когато децата стоят повече пред компютрите и електронните игри, затова подкрепяме подобни турнири”, заяви кметът на „Централен” Георги Титюков.

След изключителния успех на турнира миналата година тази година участват и няколко отбора от чужбина, сред които и борци от Гърция.

„Амбициите ни са следващата година турнирът вече да е международен”, коментираха организаторитe.

„Спортът ми дава здраве и сила и ме научава да се боря в живота”, казва Гюрсес Юсеин, който от 13 години тренира борба. Мечтата му е да стане световен шампион.

От Българската федерация по борба за състезанието пристигна и екип от съдии, който следи регламента. На място има и делегати на федерацията.

Както и предишната година, така и тази, организаторите са осигурили сериозен награден фонд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: пловдивборба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
2
 
! Отговори
Митев преди 9 години
Бих се радвал ако искаше да е като братя Раит, Кох, Бърстейн,Амати , а не като побойници или бабаити. МОЗЪКЪТ е важен, господа, а не бицепсът и трицепсът. Той праща сонди в космоса или създава НЕПРЕХОДНОТО.За това пишете, а не за биячи или пехливани
27
1
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Аз пък ще ви кажа, че има донякъде чертите на Христо Стоичков, но с малко арменска добавка в нослето. Освен това високо чело, волева брадичка. Момчето е умно, нека се побори, после може да му дойде и друг акъл.
26
0
 
2
 
! Отговори
. преди 9 години
Днес така ,утре така.Детски мечти.Знае ли човек.утре може да иска да прилича на Денди.
25
2
 
3
 
! Отговори
ха преди 9 години
От далече си личи,че е тъпанарче.
24
1
 
0
 
! Отговори
Georgi преди 9 години
Masata govorite prostotii.. Edva li momcheto asocierica borbata s mutrotekata no me drazni edin fakt,che v dneshno vreme vsickite lapeshtaci iskat da sa borci ili boksiori i tova e edin trend ot 3-4 godini koito poduchva vsichki da budat fitnes manqci i da budat ogromni babaiti koeto e "gotini" edin vid i te sa carete na ulicata.. Mladite hora se vkarvat v edin mutrenski film koito izkisva da vzemat kokain i amfetamini i da hodqt na fitnes za da sa 200kg muskul... EI TOVA ME DRAZNI.
23
3
 
5
 
! Отговори
. преди 9 години
на вниманието на папагалите тук....спортът борба няма нищо с тъпите мутри у нас..много забавно как хора,които никога не са спортували се правят на компетентни....папагали
22
3
 
3
 
! Отговори
Чънг преди 9 години
Покажи си пилешките мускулчета, красавец. За 14г хлапето от снимката изглежда доста кльощаво и недохранено.
21
3
 
5
 
! Отговори
Ами преди 9 години
Кога си учи уроците?На газена лампа!Ей с такива *** ще е пълна страната след 10-15 години!
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
те от малки си се формират престъпниците. тоест раждат си се, изключвам великия Дан Колов, поклон пред неговата памет.
19
3
 
4
 
! Отговори
BIVSH BOREZ преди 9 години
BRAVO NA MOMCETO POGELAVA MNOGO ZDRAVE I USPEHI V SPORTA I GIVOTA
18
1
 
7
 
! Отговори
М, да... преди 9 години
Момче от Пловдив иска да е като Майк Тайсън и Дан Колов------------------Абре дете бъди това което си ти самият/най-доброто твое/ , никакво КАТО! Състезание със самият себе си независимо в коя област-бокс,борба! пп отде да знаем ние може да си по-добър от Тайсън, или Дон Колев! :))) Успех де!
17
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе той хубаво тренира... ама в интелектуално отношение сигурно е пълна трагедия.С други думи - тъпичък :)
16
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да е живо и здраво детето и да има много успехи ... българина много се страхува от мюсюлмански имена.Страха обаче не е добър съветник ... След едно поколение когато самото дете осъзнае, че за неговите деца е по-важно да са образовани отколкото физически силни ... ще е осъществен еволюционен (поколенчески) скок.Тогава ще си казва - мама и тате бяха простички хора и ме караха да се боря.
15
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плюс това повечето от плюещите силовите, а и всякакви други спортове тук, никога не са пили вода потни, и никога не са вдигали над 60 удара в минута пулс. Не може хора които не са се събличали по къси *** да дават мнение за спорта.
14
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проявявате голямо неуважение към едни от най-трудните спортове като борбата и бокса. Разсъждавате много повърхностно, защото си мислите че там само се блъскат, удрят, а на тренировка вдигат щанги и се зобят. Истината е, че един велик спортист и шампион никога няма да е такъв ако на първо място няма интелект и мозък. Неслучайно Шварценегер във всичките си интервюта за спорта посочва ключови думи като "мозъкът, интелекта, хранителния режим, тренировките, таланта".
13
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алиев, Гюрсес Юсеин...........какви звучни "български" имена.Това ви чака другари празноглавци.Хасан, Сюлейман и Кюфтан ще ви порят в не толкова далечно бъдеще.Каквото гласувате това и получавате.Да влезе Гюрсес.....
12
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе вие съвсем изпушихте.Какво ни интересува какво искал да бъде някакво провинциално недоносче.Ако това е новинарски сайт то аз съм Майкъл Джексън.
11
7
 
13
 
! Отговори
хаха преди 9 години
тва му дай на българина.да дига тежести да се бие мизерии да прави.как един не иска да е като бил гейтс.всичките искат да са като майк тайсън или в най лошият случай като някой борец.после що до Конго?и там ни е много.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 8Смятам бях ясен в израза " да мислиш мнооого". За да мислиш много, това означава да си с голяма култура първо и второ да си тактик. Без тактичност няма резултат колкото и да си умен. Напротив- изглеждаш много зле погледнат отстрани.
9
3
 
10
 
! Отговори
bobi преди 9 години
Аз пък искам да съм батман.