Отпускат над 250 бона Спасителния център за диви животни в Стара Загора

Екоминистърът нахрани пеликани в центъра
21 дек 2014 15:19,
7
Отпускат над 250 бона Спасителния център за диви животни в Стара Загора
Министър Василева нахрани пеликаните - семейната двойка Груйови и пеликана Филип. Снимка: БТА

253 480 лв. ще бъдат отпуснати за подпомагане дейността на Спасителния център за диви животни в Стара Загора от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Това съобщи министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, която на място видя как служителите на центъра отглеждат и лекуват животните.

Предвидените средства са за 2015 г., като с тях ще се осигури ветеринарно медицинско обслужване, основни храни, добавки и пособия за дивите животни, съобщиха от екоминистерството.

ПУДООС осигурява финансиране за центъра от 2004 г., като тази година ще бъде отпусната най-висока субсидия.

Спасителният център за диви животни е специализирано звено от дейността на “Зелени Балкани”,  свързано с рехабилитация, размножаване и връщане в природата на редки и застрашени диви животни.

Центърът е създаден в периода 1990–1994г. от “Зелени Балкани” като Център за редки и застрашени видове, с идеята да се приемат бедстващи диви животни от цялата страна. По-късно е обявен и официално за спасителен център със заповед на министъра на околната среда и водите.

Центърът развива активна и образователна дейност с природозащитна насоченост и изпълнява програми за реинтродукция и подпомагане популациите на редки и застрашени видове птици.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както при райха,пазете животните,а хората?Историята се повтаря
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много се радвам, страхотна новина!
2
7
 
10
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Нямам нищо против когато една държава е просперираща да се отпущат пари за такива цели ,но когато тази година хората луднаха от наводнения и мнозина останаха без дом ,а помощи няма защото няма пари това просто не знам как трябва да се нарече.
1
0
 
6
 
! Отговори
Браво! преди 9 години
Браво на ПУДООС!