Доброволци от БЧК в Русе подготвиха празник за хората без дом

Хората ще получат топла храна и други изненади
Обновена: 25 дек 2014 12:43 | 25 дек 2014 12:42, Красимир Ангелов
4
Доброволци от БЧК в Русе подготвиха празник за хората без дом
Снимка: БТА

Доброволците от Българския червен кръст в Русе подготвиха празник за хората без дом за Рождество Христово.

За светлия ден бездомниците, освен топлата храна, получават баница с късмети и други изненади, съобщиха от областното червенокръстко ръководство. Хората без дом ще получат още подаръци на 31 декември.

През 2014 година областната организация на Червения кръст в Русе спечели проект "Център за подкрепа, консултации и социално включване на бездомни и скитащи лица - втори шанс за ново начало", който е финансиран с четири хиляди лева.

Така центърът предоставя социални услуги на бездомни и скитащи лица над 18 годишна възраст. Те са насочени към задоволяване на ежедневните им потребности - предоставяне на топла храна за обяд, възможност за ползване на санитарно-хигиенно помещение и създаване на възможност за насочване им към други адаптирани към потребностите им услуги, включително съдействие при издаване на  документи за самоличност и насочване към диагностико-медицински услуги.

В Българския червен кръст е създаден мобилен екип за работа с бездомни и скитащи хора. На основата на официални и неофициални информационни източници са обходени шест места, на  които се събират скитници. Те са привлечени в зимната кризисна трапезария, която работи по обяд от понеделник до петък. Тя е обслужвана ежедневно от трима доброволци и щатни специалисти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: БЧКРусе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Трагедията на ... преди 9 години
... Българския Народ няма свършване след 25 години дясно-либерален англосаксонски Капитализъм по американски образец, наречен Неолиберализъм.
2
0
 
0
 
! Отговори
Жалко! преди 9 години
А някога Тодор Живков жилища им осигуряваше, работа и им даваше възможност да живеят човешки. Сега само по една баница веднъж в годината......
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
целият свят е в бедност глад мизерия заради една алчна *** нация