Пет населени места в Русенско са без ток, затвориха пътища в Силистренско

В Ловешка област са затворени пътищата Шипково - Рибарица и Деветаки - Брестово
0
Пет населени места в Русенско са без ток, затвориха пътища в Силистренско
Зимата в Силистра. Снимка: БТА

Усложнена е обстановката в Русенско, Силистренско и Ловешко заради снеговалежа и навяванията.

Пет населени места в Русе са без електрозахранване, съобщи областният управител Стефко Бурджиев, цитиран от БТА.

Още по темата
По думите му обстановката се нормализира - тази сутрин без ток са били 14 населени места в региона.

Екипи на електроразпределителното дружество продължават да работят във Ветово, където част от града е без електричество, както и в селата Писанец, Бъзън, Бръшлен и Бабово.

"Имаме уверението на електроразпределителното дружество, че до края на деня електрозахранването ще бъде възстановено. Проблемите са преди всичко от оплитане на проводници заради вятъра, а не от сериозни аварии", обясни Бурджиев.

Имало е няколко пътни инцидента от сутринта, свързани с аварирали тежкотоварни камиони по пътя Русе-Бяла, които са били без вериги, но с помощта на извличащата техника проблемите са били решени. Той обясни, че силен вятър създава условия за навявания и пречи на пътноподдържащите фирми да чистят ефективно, но няма затворени пътища в областта.

Бурджиев обясни, че ще се насочат повече машини на Областно пътно управление за почистване на второкласните и третокласни пътища.

На ГКПП "Дунав мост" обстановката е нормална, като съоръжението е почистено и опесъчено. В Русе тази сутрин е имало и проблем с контактната мрежа на тролеите, който вече е отстранен. В общината са затворени за движение пътните участъци Николово-Червена вода и Николово-Мартен, които не се поддържат през зимата.

В Ловешка област са затворени пътищата Шипково - Рибарица и Деветаки - Брестово, съобщи областният управител Мадлена Бояджиева. По думите й до тези населени места има достъп по други маршрути. Навсякъде в областта се почиства и всички останали пътища са проходими при зимни условия. Затворен е и проходът Троян - Кърнаре.

Заради аварии в електропреносната мрежа няма ток в отделни райони на Ловеч и Летница, както и в селата Слатина, Славяни и Лисец. Екипите на дружеството работят по отстраняване на авариите.

Поради силен вятър, снегонавявания и нулева видимост се затварят за движение пътят Силистра-Шумен, Силистра-Русе, Силистра-Добрич и пътят Дулово-Исперих в област Силистра, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Движението ще бъде възстановено след нормализиране на изключително тежката метеорологична обстановка в областта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари