400 души блокираха влаковете край Карлово

Московски обеща да върне 8 от спрените линии в района
Обновена: 17 яну 2015 15:30 | 17 яну 2015 12:32,
107
400 души блокираха влаковете край Карлово
Снимка: Dnes.bg

Над 400 души блокираха три пъти жп линията на гарата в Карлово. Това се случи въпреки уверението на държавата, че БДЖ няма да спира повече пътнически влакове и ще се възстановят някои от спрените 38 линии.

Още по темата
Вчера транспортният министър Ивайло Московски обяви, че се очаква още следващата седмица кабинетът да отпусне субсидията от 40 млн. лева, с която беше намален бюджетът на БДЖ за тази година. Необходимо е обаче разрешение от Брюксел, защото сумата се смята за държавна помощ.

„Няма с какво да стигнем до големия град, закъсняваме за лекции, а родителите ни не могат да стигнат до работа”, заяви пред Dnes.bg едно от протестиращите момчета.

Недоволните излязоха на жп линиите и спряха влака от Бургас за София. Сред тях бяха служители на железниците, много студенти, работещи и пенсионери от региона. Исканията им бяха министерството да пусне 9 от спрените 12 влакови композиции, защото хиляди остават без транспорт до работните си места.

На място за разговори с протестиращите пристигна министърът на транспорта Ивайло Московски, който се ангажира да бъдат пуснати 8 от спрените влакове. 

„Следващия месец  ще внесем стратегия за инвестиционен план, развитие на държавните железници, за да имат едно устойчиво развитие в следващите 7-10 години, за да може, независимо кой е министър на транспорта и кое е правителството, да се съобразяват с това решение”, съобщи на място Московски.

„Иска ми се да му повярвам и се надявам това да е истина”, обяви Делко Начев - председател на националния синдикат на локомотивния персонал в България към депо Карлово.

За кратко протестиращите влязоха в пререкания на висок глас и се саморазправяха с министъра, но страстите бяха успокоени.

Московски е категоричен, че без съкращения железниците не могат да се стабилизират.

Протести заради спрените влакове има още в Горна Оряховица, Варна, София и врачанското село Бели Извор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
10
 
35
 
! Отговори
? преди 9 години
400 души,а дали са подстикани от комунистите и синдикатите? 400 души протест,а като протестите срещу Орешарски и тройната коалиция бяха десетки хиляди,защо не се отразяваше както тези за влаковете вдигате пушилка?
76
9
 
35
 
! Отговори
бг преди 9 години
Аз пък не харесвами българските железници и не подкрепям тяхното функциониране в този им вид! От преди години ми се нложи да пътувам с влак от Ямбол за София и беше истинско премеждие да се прибера на другия ден на обяд! От тогава само още веднъж ползвах влак,но никак не е нито по-евтино за мен,нито по-практично и т.н. и не разбирам хората,които толкова протестират за БДЖ! БДЖ източва толкова държавни пари,краде се неконтролируемо гориво,влаковете закъсняват и не са надеждни!
75
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По времето на Българската Комунистическа Партия. Граничари с кучета - немски овчарки
74
10
 
36
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Следващо и заключително мероприятие в геноцида. Национализация на панелките! Както винаги ще е за благото на народа - безплатно саниране под държавен контрол. Следва Приватизация, купуват ги корпорации като "Приятели на България", "Шалом" и ги пускат под наем. Наеми каквито е прието в свободния свят - минимум една средна заплата. Блоковете ще пустеят но цените няма да падат, така е в САЩ. Ще бъдат приемани с радост бежанци, на които наемите се плащат от държавата. Ние изчезваме тихо.
73
9
 
40
 
! Отговори
тангра преди 9 години
Напред към коните чада мои! Българина се е родил на седло и на седло се връща!За БДЖ - цел: фалит и заграбването и от някой мафиот!Скрита цел: продажба на стотици хиляди декара земя принадлежащи на железницата.Ако траете роби, пак ще ви ограбят!Следващата цел на бандитите от властта е: ограбването на земеделската земя и след това следват къщите на хората!И тогава чада мои ще станете ептем ***!Но щом така искате - ваша воля! АМИН!
72
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе никой не иска да ми дотира дизела за колата, ах леле. все аз трябва да си сипвам.
71
10
 
40
 
! Отговори
Je Sius БДЖ преди 9 години
Протестиращи поканиха Борисов да пътува с влак до Банкя. Опасявам се, че вагонът няма да побере бодигардовете му.
70
23
 
44
 
! Отговори
ГОВОРЯТ СЕ ГЛУПОСТИ преди 9 години
НЕ МОЖЕ БДЖ ---ДА ИМА СОЦИАЛНИ ФУНКЦИИ!!!ТОВА СА ПЪЛНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ТЪПИЗМИ!ЕДНА ФИРМА ---ИЛИ РАБОТИ "НА СМЕТКА"....ИЛИ "БЕЗ СМЕТКА"---И СЕ ФИНАНСИРА ОТ БЮДЖЕТА!АКО БДЖ , ЩЕ РАБОТИ "БЕЗ СМЕТКА"--ЗА "СЪС СОЦИАЛНА ЦЕЛ".........ПУСНЕТЕ ГО НА "БЕЗПЛАТЕН РЕЖИМ" !НЕКА ВИДИМЕ ТОГАВА ,КОЛКО ВРЕМЕ ЩЕ ИЗДЪРЖИ!!!!!!
69
15
 
34
 
! Отговори
мишо преди 9 години
Защо се дават толкова много пари по европейски програми за изграждане на линии а в същото време се закриват такива. Тук работи схемата на злото и доброто ченге. После да кажи народа, че Боко е най-добрия човек на света като нареди да се възстановят закритите линии.
68
12
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имам чувството, че не БДЖ е фалирало, а го фалираха. Сигурно ще го праснат сега за 5лв. а този който го купи ще прилапа бая земя която е в собственост на БДЖ. А да питам, само БДЖ още не е продадено нали?
67
17
 
44
 
! Отговори
До 81 преди 9 години
Кой ненормалник ще даде пари на фалирала компания като БДЖ!
66
18
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е колко му да вадим от джобовете си по едни 200 млн. годишно, за да крепим БДЖ. Явно за някой хора това е нищо, не е никакъв проблем. Защо тези протестиращи не поемат поне половината сума или 100 млн. лева годишно? Нали искат да ползват услугите на БДЖ - да си платят, на мен ми писна да плащам за глупости!
65
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Банките отказват нови заеми на БДЖ.
64
11
 
35
 
! Отговори
istina govorq преди 9 години
ISTINATA E ,CHE ZA TOVA SASTOQNIE NA BDJ SA VINOVNI VSI4KI UPRAVLQVA6I OT 10.11.1989 GOD.NQMA LEVI ,NQMA DESNI --VSI4KI SA MASKARI .TE SAMO RU6AHA I KRADQHA 25 GOD I PRODALJAVAT ,AMA I S NA6A POMO6 .ZA6OTO SME ZASPAL NAROD,NEOBEDINEN ,NACIONALNO BEZOTGOVOREN .TOVA E !NE SE PLUITE EDIN DRYG ,AMI DA SE ZAMISLIM KAKVO ISKAME OT TIA MAFIOTI I DA NE SPIRAME S PROTESTI ...DOKATO YSPEEM
63
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Социалното предприятие БДЖ - много хубава статия от инвестор. Същото е и със социалното предприятие Български пощи, социалното предприятие Център за градка мобилност и.т.н
62
14
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма как да има удобен, чист, комфортен влак за без пари. Ще ги приватизират, после един частник ще вземе влака, ще го направи комфортен и удобен и ще си ПЛАЩАТЕ. А той ще плаща наем за ползване на релсовия път. Държавният влак е "куче влачи, диря няма".
61
14
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 68Ти пък каво плащаш от джоба си като въобще не плащаш данъци---------------- Аз лично плащам 1000 кинта ДОД на месец. Плюс още няколко дреболии от сорта пенсионни и здравни осигуровки.
60
15
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво се учудвате, ГЕРБ е партия пълна с ***, не са взели едно обмислено решение, всичко е на парче. И за тази простотия виновен няма! Това да е в нормална държава Московски си подаваше оставката. При тях такова нещо няма защото нямат достойнство и са министри за да крадат а не да управляват.
59
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те си казаха че идват и си следват политиката от преди- доунищожаване на бълг.заводи и месец след като взеха власта в северна БГ затвориха един-последния, трябва да довършат БДЖ което го започнаха, но не го довършиха и разчистването на с-ки с престъпния свят и ето убийствата започнаха и операциите на физкултурника. И както каза президента на поздравлението на Нова Година още повече българи в чужбина да помагат на бедните в БГ и им благодари. С тях ще дойде края на БГ мечтан от Великите Сили
58
12
 
41
 
! Отговори
se преди 9 години
Уплашиха се че ще стане както преди 2 години и клекнаха.Добре но защо се взе това решение и тия дето получават държавни заплати не можаха ли по рано да помислят.Сега трябва да има ОСТАВКИ и уволнеия ако Борисов е поумнял след историческото му бягство от властта преди 2 години.Ако не то значи нищо не се е променило и ГЕРБ са пътници!Народа ни няма да търпи необосновани и своеволни решения и действия !Или политиците ще служат на народа ни или ще служат за дълго в Софийския Централен!